Comencen a Ulldecona les obres d’arranjament dels camins afectats pels aiguats del 2018

Els treballs permetran arranjar el camí de Mitanplana, Senioles, Masets, Molí Nou i Montsià.

Obres d'arranjament als camins afectats pels aiguats de 2018 | Ajuntament d'Ulldecona
per Aguaita.cat, Ulldecona | 14 d'abril de 2022 a les 09:00 |
Esta setmana han començat a Ulldecona les obres d’arranjament i reparació definitives d’alguns dels camins danyats pels aiguats de l’octubre del 2018, concretament només els camins asfaltats o pavimentats, que són els únics que la Generalitat va acordar subvencionar al 50%, amb fons estatals, després de la declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil a conseqüència de les pluges d’aquell moment, el que es coneix popularment com a zona catastròfica. Els treballs permetran arranjar el camí de Mitanplana, Senioles, Masets, Molí Nou i Montsià.

Les obres van ser adjudicades el passat mes de febrer a l’empresa Obres Vent i Sol 2010 S.L, per un import de 153.508,96 euros (IVA inclòs). A la licitació, per procediment obert simplificat, van presentar-se un total de deu empreses. L’altre 50% de la inversió correspon a fons propis de l’Ajuntament d’Ulldecona. El consistori, segons explica l’alcaldessa Núria Ventura, està a l’espera de la finalització del litigi que manté encara amb el govern català precisament pel repartiment dels fons del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública del govern espanyol per reparar els danys d’aquells aiguats.


El valor total dels danys declarats per l’Ajuntament en infraestructures públiques, majoritàriament camins, va ser en aquell moment d’un milió i mig d’euros.

 

Participació