Alcanar inaugura el casal Trinitari Bel

Redacció
17 de juliol del 2014
El nou casal du el nom del seu impulsor, Trinitari Bel.
El nou casal du el nom del seu impulsor, Trinitari Bel. | Ajuntament d'Alcanar
El nou casal du el nom del seu impulsor, Trinitari Bel. Foto: Ajuntament d'Alcanar

Alcanar ha inaugurat esta setmana el nou casal Trinitari Bel, en un acte presidit per la 
consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i l’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat. “El nou equipament està dirigit a les persones grans, però també a la resta de col·lectius del municipi per tal que desenvolupen tot tipus d’activitats”, ha assegurat l’Ajuntament en una nota de premsa.

En l’acte d’inauguració, Alfons Montserrat va destacar la nodrida assistència com una mostra de la demanda del poble d’Alcanar, tot destacant que “estem molt satisfets de que, tot i les circumstàncies que estem vivint, el projecte s’ha fet realitat i des d’avui, a Alcanar tenim un equipament que respon a una demanda social i, de ben segur, representarà una millora en la qualitat de vida de la nostra gent”.

Per la seua banda, la consellera Neus Munté va explicar que “en estos moments té importància poder posar en marxa un nou equipament adreçat a les persones grans però també a la resta de col·lectius per tal de fomentar la cohesió social i el civisme. És un projecte compartit entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament d’Alcanar, i per tant la suma de molts esforços des de les respectives institucions, però també des de la ciutadania”. L’equipament es va començar a construir l’any 2010 i es va concebre com un casal de gent gran, però l’evolució del model d’equipaments de la xarxa del Departament de Benestar Social i Família per donar resposta la necessitat de generar serveis multigeneracionals, va fer que "en el decurs de les obres es plantegés la transformació en un casal obert a tot tipus de col·lectius, amb una consideració especial per la gent gran, tal i com es va acordar amb l’Ajuntament d’Alcanar", segons ha volgut destacar el departament en la nota de premsa.

El casal disposa, entre d’altres espais, d’un gimnàs, una aula de noves tecnologies, sales de reunions per a entitats, aules de tallers per a fer activitats i una aula polivalent que disposa d’escenari, barra i neveres per a celebracions. L’edifici, de planta baixa i pis, té una superfície de sostre de 1.336 metres quadrats. El Departament de Benestar Social i Família ha assumit els més de 2 milions d’euros de cost d’aquest edifici de nova construcció, juntament amb els 100.000 euros que s’han invertit en equipaments. L’Ajuntament d’Alcanar va cedir el sòl on s’ha construït el casal.

El Casal dóna resposta a una demanda ciutadana i de l’Associació de Jubilats, Pensionistes i Protectors d’Alcanar, i duu el nom de qui en va ser l’impulsor, Trinitari Bel. En reconeixement a la seua iniciativa, el president de l’Associació de Jubilats, Pensionistes i Protectors, Agustí Vila, va lliurar un ram de flors a la vídua de Trinitari Bel, Teresa Francisco. L’actuació del Cor Iúbilo d’Alcanar va tancat l’acte, interpretant tres peces i l’himne de Catalunya.