Amposta col·loca la primera pedra de la residència d'avis

Imatge de la col·locació de la primera pedra, este dilluns.
Imatge de la col·locació de la primera pedra, este dilluns. | Cedida
Redacció
16 de juliol de 2014
Imatge de la col·locació de la primera pedra, este dilluns. Foto: Cedida

L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, i la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, van realitzar dilluns l’acte de col·locació de la primera pedra de la nova residència d’avis d’Amposta, un acte institucional que simbolitza l’inici de la construcció d’un equipament que ha de millorar la capacitat i funcionalitat de l’actual residència.

El nou edifici sorgeix de l’impuls de l’entitat municipal Fundació Serveis Socials del Montsià (FUSSMONT), amb l’objectiu de donar la millor cobertura a la demanda social de la població d’este territori. La residència per a gent gran és la primera fase d’un projecte estratègic que preveu una posterior edificació, en una segona fase, d’habitatges tutelats o altres habitatges socials.

El patronat de la FUSSMONT va adjudicar al mes de maig les obres de construcció de la nova residència d’avis d’Amposta a l’empresa gironina Construccions Rubau, per un import de gairebé 7 milions d’euros (6.947.472’54), més IVA; i un termini d’execució de 8 mesos. Les tasques de direcció de l’obra s’han adjudicat a una UTE (Unió Temporal d’Empreses) formada per dos despatxos d’arquitectes de la ciutat d’Amposta: Àrea 55 i Ferran i Òscar Arquitectes Associats.

L’edifici assistencial es projecta com un edifici aïllat, format per 5 nuclis o unitats d’habitacions, 2 en planta baixa i 3 en planta primera, una ala de menjadors i una ala per al centre de dia. Tots els elements s’orienten en la direcció nord-sud, per tal d’obtenir el major solejament. Es tracta per tant d’un edifici eminentment horitzontal, que optimitza les circulacions dels professionals i els usuaris reduint al màxim els desplaçaments verticals. Els dos nuclis d’habitacions, el menjador i el centre de dia, que es troben en planta baixa tenen accés directe a una àmplia àrea enjardinada.
S’ha previst la possible ampliació d'este edifici, en una fase posterior, amb una nova planta pis, que incorporaria fins a 3 unitats d’habitacions addicionals.

L’immoble de la Residència d’Avis s’emplaça sobre un terreny qualificat per equipaments, dins el polígon anomenat SUD 2 o Valletes 2, lliure d’edificació existent i de geometria regular, amb una superfície total de 18.472,90 m2, del qual es destina a residència una parcel·la de 10.217 m2, quedant la resta, com a reserva de sol per completar en el futur el complex social esmentat.

La inversió associa a la materialització de la primera fase, actualment en execució, de la Residència d’Avis puja un total de 10.667.963,96 Euros Iva Inclòs, desglossats en els següents apartats principals:

• Obra d’edificació: 8.677.204,20 €
• Avançament d’obra d’urbanització de l’entorn: 635.559,76 €
• Mobiliari i resta d’equipament: 1.355.200,00 €

El finançament, per la materialització d’esta inversió, és aportat íntegrament, amb recursos propis, per part de FUSSMONT.