La Ribera d'Ebre vol convertir-se en un referent en cicloturisme i senderisme cultural

El Consell Comarcal posa en marxa un nou web i edita material divulgatiu que inclou 24 rutes

La Ruta entre Rius ruta amb bicicleta per etapes, que parteix de la Ribera d’Ebre però també transcorre per la Terra Alta, el Baix Ebre, el Segrià
La Ruta entre Rius ruta amb bicicleta per etapes, que parteix de la Ribera d’Ebre però també transcorre per la Terra Alta, el Baix Ebre, el Segrià | Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Aguaita.cat
04 d'abril del 2022
Actualitzat a les 20:25h
LaRiberad'Ebre continua endreçant i potenciant els seus actius turístics. Després del programa RiberaenFlor i el fruiturisme i del nou catàleg d'experiències virtual, ha presentat aquest dilluns la nova oferta de rutes de senderisme i cicloturisme de la comarca. Així, des del Consell Comarcal es fa una aposta per posicionar-se com a destí d'aquest tipus d'activitats perquè, indiquen, hi ha "potencial" i, sobretot, demanda. L'ens comarcal ha posat en marxa un nou web i nous materials gràfics promocionals, els quals s'han treballat amb els agents turístics del territori. La nova web permet al visitant organitzar una estada completa, des del lloguer o els guiatges per a les activitats amb bici o a peu, fins al lloc on dormir i menjar.

"Volem que la nostra comarca sigui un referent en l'àmbit del senderisme i el cicloturisme. Ja fa uns anys que es van plantejar les primeres rutes d'aquest tipus a la Ribera d'Ebre, però es va fer de manera una mica dispersa. Ara hem ordenat l'oferta i hem creat nous materials divulgatius", ha explicat la presidenta del ConsellComarcaldelaRiberad'Ebre, GemmaCarim.

La nova pàgina web permet descarregar els opuscles, les guiesdebutxaca; consultar les fitxes tècniques de les 24rutes; planificar l'estada i accedir a una àmplia base de dades d'empreses de serveis turístics, allotjaments i restaurants. La tècnicadedesenvolupamentTurístic de l'ens comarcal, Mònica Sabaté, ha detallat que volen atreure el públic del territori nacional, però també l'internacional a fi de desestacionalitzar la demanda.

"Són rutes amb diferents nivells de dificultat, però que en general estan pensades per poder fer amb família o amics. Hem defugit del caràcter esportiu i competitiu", ha dit DavidEsteller, director de Tourislab, empresa que ha participat en el seu dissenys. La nova oferta també inclou una gran ruta amb bicicleta, que s'inicia a la Ribera d'Ebre i recorre la Terra Alta, el Baix Ebre, el Matarranya, el Baix Aragó, Baix Cinca i el Segrià. "Sota el títol d'Entre Rius', és un recorregut de quatre etapes que està pensat per a un públic una mica més experimentat; en total, set comarques, quatre rius i 225 quilòmetres", ha afegit Esteller.

El Consell Comarcal i el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya han finançat el projecte en el marc dels programes de suport al desenvolupament local i pel Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconòmiques de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre. Això ha permès dissenyar els nous opuscles en català, castellà, anglès i francès. A més, aprofitant el disseny de les rutes i la creació del material, s'ha fet una diagnosi de l'estat de senyalització dels itineraris per tal de millorar-los a mitjà i llarg termini.