El coreògraf Roberto Olivan explora en la riquesa de la diversitat amb l’espectacle «Gold»

La producció del coreògraf tortosí es podrà veure al Mercat de les Flors de l’1 al 3 d’abril

Una imatge de l'espectacle 'Gold'
Una imatge de l'espectacle 'Gold' | Ernest Sesé (ACN)
Aguaita.cat
31 de març del 2022
Actualitzat a les 17:43h
El Mercat de les Flors estrena aquest divendres el nou espectacle del coreògraftortosíRobertoOlivan'Gold'. L’obra, que es podrà veure fins el 3 d’abril, fa confluir a escena ballarins amb perfils molt diversos que conformen una paleta de colors com a reflex de la pluralitat social. Així, damunt l’escenari hi haurà una ballarina d’arrels gitanes, un ballarí amb acondroplàsia, un intèrpret que tot just arrenca la seua carrera i el propi Olivan. Entre les qüestions que aborda l’espectacle hi ha la riquesadeladiversitat, les veritats interiors, les normalitats quotidianes i "l’or que tots portem dins". Segons han explicat, ‘Gold’ convida a la convivència, la tolerància, la diversitat i a l’acceptació d’un mateix.

“De fet, la veritable bellesa podria no estar en la superficialitat d'alguns dels models que avui mitifiquem, sinó en els que sovint passen desapercebuts. La verdadera llum, que no encega sinó que enriqueix, habita en allò desigual, en l'autenticitat”, han comentat. L’espectacle planteja una reflexió sobre el dualisme entre profunditat i superficialitat.

Segons han explicat, amb aquest espectacle és el primer cop que el coreògraf planteja un projecte dirigit també al púbic jove. Neix de la voluntat d’evidenciar que tots som “sensibles, fràgils, forts, orgullosos, creatius i amb esperit de superació”.

Durant 65 minuts l’obra planteja diferents capes de lectura i submergeix l’espectador en un viatge carregat de sensacions. La músicaoriginal de l'espectacle està signada per RiccardoNova. El compositor italià s'ha inspirat les històries del poemahindúMahabharata que narra un viatge cap al possible final de la humanitat, després d'una edat d'or seguida de successius períodes de declivi i involució. La Interpretació anirà a càrrec del grup d’IcarusvsMuzakensemble.