Xavier Faura, escollit candidat d’Esquerra per a les municipals de 2023 de Tortosa

Faura ha avançat que traslladarà a la militància la proposta que Mar Lleixà, coordinadora territorial d’Igualtat i Feminismes, ocupe el número 2 de la llista electoral

El candidat a alcalde de Tortosa, Xavier Faura, amb la resta de la llista municipi republicana per a les eleccions de Tortosa 2023
El candidat a alcalde de Tortosa, Xavier Faura, amb la resta de la llista municipi republicana per a les eleccions de Tortosa 2023 | Cedida
Aguaita.cat
31 de març del 2022
Actualitzat a les 9:17h
L’assemblea de militants d’ERCTortosa ha ratificat la candidatura de XavierFaura per les eleccionsmunicipalsdel2023. La proposta de l’executiva local ha estat l’única que s’ha presentat i ha aconseguit el suport de la militància per unanimitat. Així, Faura repetirà com a alcaldable amb l’objectiu d’impulsar un canvi a Tortosa i aconseguir que el maig de 2023 Esquerra Republicana sigui la força majoritària a la capital de les Terres de l’Ebre.

La presidenta de l’executiva local d’Esquerra Tortosa, MariaJesúsViña i el portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament i president del Consell Comarcal del Baix Ebre, XavierFaura, han explicat avui els acords adoptats per l’assemblea de militants extraordinària que va tenir lloc ahir al vespre. “La militància republicana ha tornat a dipositar la confiança amb el candidat Xavier Faura; estem convençuts que amb l’experiència aconseguida, la capacitat de treball i de teixir aliances i l’equip que formem, impulsarem un canvi de rumb a Tortosa”, ha dit Viña.

Per la seua banda, Faura ha agraït el suport a la militància i ha insistit en la necessitat de canviar la manera de fer política a la ciutat. “Cal un canvi en la manera de fer política a l’Ajuntament tortosí, que ha de ser més transparent, més propera i més participada per la ciutadania”, ha manifestat el cap de llista d’ERC. “Necessitem una Tortosa més cohesionada, una ciutat dinàmica, respectuosa amb el medi ambient i pensada per les persones”, ha afegit Faura, que lamenta que actualment el municipi no exerceixi el paper de capital del territori. “Tortosa ha de recuperar el paper de capital de les Terres de l’Ebre, però amb generositat, i treballar conjuntament pels reptes de futur des dels valors republicans de progrés, democràcia, feminisme i ecologisme”, ha dit el candidat d’ERC.

Amb l’elecció del cap de llista, Esquerra obre el procés d’elaboració del programa electoral i la llista de membres de la candidatura per les municipals del maig del 2023. En aquest sentit, Faura ha avançat que es traslladarà a la militància la proposta que MarLleixà, coordinadora territorial d’Igualtat i Feminismes, ocupe el número2 de la candidatura republicana. "Lleixà ja va formar part de la candidatura a les anteriors municipals i durant la pandèmia va demostrar una gran capacitat de gestió al capdavant dels serveis territorials de Salut", opinen els republicans de Tortosa.

Finalment, l’assemblea local també va ratificarelscàrrecs  de la secretariad’Organització, ocupada per Montserrat Ingla i la de Finances, amb YolandaDomingo al capdavant; així com la creació de la secretaria de TransicióEcològicaiHabitatge, amb ManelMartínez i la d’IgualtatFeminismes, amb TriniLleixà.