Primera prova de la 12a edició del Circuit de Running Series de les Terres de l'Ebre 2022

Llorens Sales i Celia Callarisa guanyen a la categoria absoluta en el 10k, i Josep Ramón Sanahuja i Celia Callarisa i Ruth Martí a l'absoluta en el 5k a Santa Bàrbara

Lliurament dels premis de la primera prova del Circuit Running Series de les Terres de l'Ebre
Lliurament dels premis de la primera prova del Circuit Running Series de les Terres de l'Ebre | Cedida
Aguaita.cat
29 de març del 2022
Actualitzat a les 11:20h
El representantterritorialdel'Esport de les Terresdel'Ebre, JoanBarberà, amb l'alcalde de SantaBàrbara, AntonioOllés; el directordelaCursa 5 km i 10 km de Santa Bàrbara, MiquelAlso, i la regidorad'esports de l'Ajuntament de Santa Bàrbara, AnaMariaPanisello, han presentant diumenge, la 12aediciódelCircuitdeRunningSeries2022, en el transcurs de la primera prova a SantaBàrbara.
 
El Circuit Running Series de les Terres de l'Ebre, amb curses de 10 km, neix l'any 2010, amb la implicació de diversos clubs d'atletisme. És l'any 2017, amb la voluntat d'obrir la pràctica de l'atletisme a més gent i especialment al jovent, quan s'afegeix la distància de 5 km. A causa de la Covid19, i després de l'anul·lació de l'edició del 2020 quan només s'havien dut a terme 2 curses, i un 2021 en què finalment el Circuit va haver de reduir el número de proves, aquest 2022 el Circuit arrenca amb normalitat i torna amb força per seguir assolint noves fites. 
 
En aquest sentit, el representant territorial de l'Esport JoanBarberà ha destacat que "malgrat tot, cal seguir apostant, impulsant i potenciant aquest esport, amb el format de curses urbanes al nostre territori com una opció moderna, propera i amb gran acceptació social als municipis de les Terres de l'Ebre".
 
El calendari ha començat aquest 27 de març amb la cursa 5 k i 10 k de SantaBàrbara i seguirà amb la resta de proves programades: 10 d'abril la cura LoPontdeDelta; el 8 de maig la Cursadel'Aldea; el 29 de maig els 5.000 i 10.000 del Perelló; el 18 de juny la cursa LoBalcódeCamarles; el 9 de juliol els 5km i 10km de Jesús; l'1 d'octubre la cursa 10 k de LaGalera; el 23 d'octure els 5.000 i 10.000 de l'Ampolla; el 6 de novembre la cursa 5.000 i 10.000 d'Amposta i, finalment, el 20 de novembre la cursadelVideGandesa. La Festa de cloendadelCircuit se celebrarà el 16 de desembre a l'EMDdeJesús.
 
Joan Barberà ha valorat també que "és necessari mantenir la mirada territorial que té el Circuit, i que entitats i ajuntaments que organitzen i acullen les diferents proves treballin col·laborativament i de la mà per enriquir un projecte col·lectiu, que cal seguir fent cada cop més atractiu per als corredors i corredores d'aquí i de fora de les nostres comarques".
 
Els guayadors de la primera prova celebrada a Santa Bàrbara han estat LlorensSales en categoriamaculinaabsoluta i CeliaCallarisa en categoriafemeninaabsolutaenel10k i JosepRamónSanahuja en categoria masculina absoluta i CeliaCallarisa i RuthMartí en categoria femenina absoluta en el 5k.