La CUP demana menys postureig i més defensa del nou hospital i de les Terres de l'Ebre

El regidor de la CUP a Tortosa, Sergi Arnau ha exigit que molts partits “es deixen d'escenificacions i debats estèrils sobre propostes que haurien d’estar implementant”.

La diputada de la CUP, Laia Estrada i el regidor per Tortosa Sergi Arnau en roda de premsa a Tortosa per valorar el debat al Parlament sobre les Terres de l'Ebre
La diputada de la CUP, Laia Estrada i el regidor per Tortosa Sergi Arnau en roda de premsa a Tortosa per valorar el debat al Parlament sobre les Terres de l'Ebre | Cedida
Aguaita.cat
26 de març del 2022
Actualitzat a les 14:22h
La CUP, en una roda de premsa celebrada aquest matí a Tortosa i on han participat la diputada Laia Estrada i el regidor Sergi Arnau, han fet valoració del debat que es va dur a terme el passat dijous al Parlament de Catalunya sobre les Terres de l’Ebre a propòsit d’una moció presentada per en Comú Podem on es demanava, entre altres coses, la construcció d’un nou Hospital a les Terres de l’Ebre.  

En aquest sentit, Sergi Arnau, ha posat de manifest que moltes de les propostes que incloïa la moció van estar proposades “pels mateixos partits que governen actualment a Catalunya i a l’Estat Espanyol, inclòs els Comuns” i per això, ha exigit a aquests partits “que es deixen d'escenificacions i debats estèrils sobre propostes que haurien d’estar implementant”. 

Respecte a la construcció d’un nou hospital de referència a Terres de l’Ebre, Arnau ha titllat de “farol” l’intent frustrat de comunicar un nou acord per a la construcció d’un nou hospital per part del conseller Argimon.  “No tolerarem un altre engany i emplacem també a en Comú Podem a no vendre a la població la idea que gràcies a ells s’ha aprovat la construcció d’un nou hospital, ja que la moció aprovada no és vinculant i caldrà continuar apretant des de les institucions i des del carrer” ha sentenciat.

L'anticapitalista ha assenyalat també les contradiccions que segons ell incloïa la moció, com la proposta de fer créixer l’empresa Salut Terres de l’Ebre. “Si el que es vol és defensar la sanitat pública, hem d’avançar cap a un sistema de provisionament, titularitat i gestió 100% pública i, per tant, deixar de transferir recursos públics a altres prestadors que gestionen els nostres diners amb qüestions que no tenen res a veure amb el que és la salut del conjunt de la població” ha assegurat. 

D’altra banda, Laia Estrada, ha exposat que malgrat que al debat que es va produir al Parlament es va tornar a parlar de defensar el Delta de l’Ebre, “es va fer obviant posicionar-se sobre amenaces clau que depenen de l’actual govern de la Generalitat i també de polítics ebrencs, com les del regadiu Xerta-Sénia o el transvasament al Camp de Tarragona”. La cupaire ha lamentat que En Comú Podem no acceptessin la seva esmena on demanaven la dissolució progressiva del CAT i ha titllat el posicionament dels comuns de “poc contundent respecte un dels majors espolis al riu Ebre”. 

Finalment, Estrada ha apuntat que la moció no feia referència a projectes que actualment hi ha sobre la taula i que segons la cupaire demostren que segueix imperant “la política desarrollista amb projectes com el macroabocador de la Ribera, la súper central hidroelèctrica o el projecte Sercosa que pretén construir 3 assuts i centrals hidroelèctriques al tram final de l’Ebre”. Estrada ha afirmat que apostar per Terres de l’Ebre implica abandonar aquest tipus de projectes i desplegar un pla per demantellar les nuclears, avançar cap a la sobirania energètica i alimentària i defensar uns serveis públics de qualitat.