El Massís del Port acumula 315'6 litres per metre quadrat en una setmana i neu en plena primavera

Es preveu una nova ratxa de precipitacions a partir d'avui i fins demà a les Terres de l’Ebre que afectaran principalment al Massís del Port

Aguaita.cat
23 de març del 2022
Actualitzat a les 12:05h
Els Barrancs del Massís del Port durant les plujes d'esta setmana
Els Barrancs del Massís del Port durant les plujes d'esta setmana | Joel Durà Serral
El Pla Innuncat  queda en situació de Prealerta a l’espera d’un nou episodi d’acumulació de pluges a les Terres de l’Ebre segons va informar ahir al vespre Protecció Civil

L’episodi de fort onatge encara es mantindrà fins el proper dijous.
Es preveu una nova ratxa de precipitacions a partir d'avui i fins demà a les Terres de l’Ebre.

Al llarg de la darrera setmana destaca la pluja acumulada al Massís del Port segons dades del Meteocat, 315'6 litres per metre quadrat en una setmana. Les precipicitacions ens deixen imatges dels barrancs carregats d'aigua i els salts brollant.
 
 

Amb tota l'acumulació de pluja rebuda el pantà d'Ulldecona ha crescut de manera exponencial com es pot observar en les imatges.
El delta de l'Ebre, de moment resisteix l'embat de la pluja i no s'han tornata repetir imatges com les de setmana passada en que de nou, la Barra del Trabucador quedava anegada. Platges com la de l'Arenal, a l'Ampolla s'han vist afectades per la virulència de les onades que tal i com va alertar Protecció Civil podien superar el 2'5 metres.
 
Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a partir de la tarda de dimecres i fins dijous al vespre es podrà superar el llindar d'acumulació de pluja de més de 100 l/m2 en 24 hores al Baix Ebre i al Montsià. La probabilitat més alta de superar el llindar d’acumulació es dona, de nou  al Massís del Port.

A l'extrem sud s'espera precipitació durant tota la jornada de dimecres , més continuada a partir del vespre. Serà feble en general, localment moderada a l'extrem sud del territori al final del dia. A més, al massís del Port és possible que les acumulacions siguen extremadament abundants (més de 100 mm en 24 hores) entre avui i demà dijous. De nou, la zona més afectada per les plujes d'esta setmana.  La cota de neu es situa en els 1200 metres i en aquests moments hi han nevades al Massís del Port.
 






Pel que fa a l’episodi de fort onatge, es mantindrà fins al proper dijous amb onades de més de 2,5 m (maregassa) a tot el litoral català, amb vent i mar de fons de component Est. 

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions al front marítim a causa del fort onatge i tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzen prop de la costa.