Mel Muria presenta una mel de flors provinent de finques amb certificat PEFC

L’empresa també ha creat una línia de caramels de mel ecològica amb envàs 100% compostable

Un moment de la presentació de la nova mel envasada.
Un moment de la presentació de la nova mel envasada. | Cedida
Redacció
22 de març del 2022
Actualitzat a les 18:10h
L'empresa apícola perellonenca Mel Muria, ha presentat públicament una mel de flors que, segons destaca, és "la primera mel provinent de boscos certificats en Gestió Forestal Sostenible d’Europa i la primera que serà exportada mundialment". Els apicultors de Mel Muria recol·lecten la Mel de Flors de les finques certificades PEFC, on es duen a terme  accions forestals controlades per afavorir l’ecosistema i la biodiversitat, "respectant en tot moment la seua cadena de custòdia", afirma l'empresa.

Mel Muria ha dissenyat i creat un empaquetat acord amb el producte lliure de plàstics en tot el seu procés de producció, envasat i etiquetatge: així, la tapa està fabricada amb cartró PEFC; l'etiqueta amb paper certificat PEFC; es fa la paletització en caixes de cartró ondulat amb certificació PEFC i pot de vidre reciclable. 

L’acte de presentació d'este nou producte, dijous, va comptar amb la presència de Josep Maria Vila d'Abadal, president de PEFC Catalunya; Juan Luis Abián, president de PEFC España i Rafael Muria, gerent de Mel Muria.

Segons Juan Luis Abián: “Gràcies a esta nova Mel de Flors PEFC España i PEFC Europa hem hagut de crear un nou sistema d’auditoria per tal de controlar la traçabilitat d'este producte innovador. Mitjançant este procés, que a partir d’ara podrem utilitzar en altres àmbits del sector de la producció de mel, garantim que la procedència és de boscos totalment sostenibles”.

Rafael Muria va destacar que "com a empresa innovadora estem molt contents de ser els primers en crear una mel pionera no només a casa nostra, sino a tota Europa. I com a empresa compromesa amb l'entorn i de consciència i filosofia ecològica, ja fa temps que estem aplicant tots els avenços que estan a les nostres mans per assolir la màxima sostenibilitat”.             

Darrerament l’empresa també ha creat una línia de caramels de mel ecològica amb envàs 100% compostable. L’equip de Mel Muria també treballa per aconseguir el malbaratament zero fomentant el redisseny en la fabricació de productes que siguen fàcilment reutilitzables i que no dixen residus al planeta.