Interceptada a Deltebre la tercera narcollanxa en el que va d'any

L'embarcació, de 12 metres d'eslora, estava dins d'un camió estacionat a Riumar

Tercera narcollanxa interceptada per la Guàrdia Civil al Delta de l'Ebre en el que portem d'any
Tercera narcollanxa interceptada per la Guàrdia Civil al Delta de l'Ebre en el que portem d'any | Guàrdia Civil
Aguaita.cat
17 de març del 2022
Actualitzat a les 10:54h
Dins de l'operatiu especial d'intensificació de controls en la zona del Delta de l’Ebre davant l'augment detectat per la Guàrdia Civil de fets relacionats amb desembarcaments d'haixix, s'ha tornat a intervindre una narcollanxa en la zona. En esta ocasió, el passat dia deu, agents de la Patrulla Fiscal i Fronteres de La Rápita, van observar un vehicle turisme que circulava a gran velocitat per la urbanització de Riumar. En dirigir-se la patrulla a la zona d'on provenia, va intuir que intentava allunyar-se d'una patrulla de la Policia Local de Deltebre, que es trobava al costat d'un camió de gran tonatge amb semiremolc que estava estacionat a la urbanització.

Després d'identificar el conductor i davant l'inusual que resultava que un camió d'aquella grandària es trobara en una urbanització d'estes característiques de caràcter principalment vacacional i turístic, els agents van optar per obrir el remolc. A l'interior van trobar una embarcació semirígida de grans dimensions, pròxima als 12 metres d'eslora, de les denominades narcollanxes que anava equipada amb tres motors nàutics d'elevada potència, en aquesta ocasió de 350 CV cadascun.

La tinença d'este tipus d'embarcacions constituïx un delicte de contraban, per la qual cosa els agents van detindre l'individu, que va ser posat en llibertat finalment i van donar compte dels fets al Jutjat d'Instrucció núm.5 en funcions de Guàrdia dels de Tortosa. L'embarcació que ha quedat a la disposició del Jutjat Instructor i les diligències d'investigació queden en mans de la unitat de la guàrdia civil especialitzada en la investigació de la delinqüència organitzada de caràcter greu.

La Guàrdia Civil ha intensificat el control en esta part del territori amb patrulles fiscals i de fronteres, competents en la lluita contra el contraban i el crim organitzat.

Es tracta de la segona intervenció d'aquest tipus d'embarcacions realitzada en una sola setmana, el 10 de febrer ja va ser interceptada una altra narcollanxa oculta dins un camió entre Amposta i Deltebre  i la tercera al febrer, quan els agents en van trobar una amb les mateies condicions i a la mateixa carretera, fruit d'aquest operatiu específic d'intensificació de la vigilància en la zona del Delta de l’Ebre. A més a més, al setembre van localitzar una altra narcollanxa que estava encallada i que havia estat abandonada al Delta de l'Ebre.