Diumenge, piraguada especialment reivindicativa en defensa de l’Ebre

L'acció lúdica i reivindicativa organitzada per la PDE començarà a les 9.30 a Xerta i acabarà a Tortosa

Imatge del cartell de la XIV edició de la piraguada de la PDE
Imatge del cartell de la XIV edició de la piraguada de la PDE | PDE
Redacció
11 de juliol del 2014
A les 9.30 hores del proper diumenge 13 de juliol està convocada la concentració de participants a Xerta per iniciar la catorzena edició de la piraguada popular anual que organitza la Plataforma en Defensa de l’Ebre. Una proposta lúdica i reivindicativa que discorrerà entre pels 12 quilòmetres del itinerari habitual entre Xerta, Aldover i Tortosa, on a les 13.30 està previst dur a terme un acte reivindicatiu a la platja enfront el mercat.
Al mercat de Tortosa (Nolla) és un dels punts on encara avui es poden adquirir tiquets per participar, al preu de 15 euros, i també es venen a la Llibreria la 2 de Viladrich i Pics Mont Caro.

Per les circumstàncies referents a la planificació hidrològica que envolten el riu Ebre arran del pla de conca, amb la mobilització social com un dels eixos prioritaris de lluita, la piraguada d’enguany serà especialment reivindicativa ja que l’acció que es farà serà el referent a l’Estat espanyol dels diferents actes del Big Jump que s’organitzen en defensa i preservació dels rius europeus.

En l’àmbit jurídic, que és una altra de les vies d’oposició frontal amb què fonamenta l’entitat antitransvasament el combat contra pla de conca, cal recordar que el Tribunal Suprem ha admès a tràmit el contenciós-administratiu que va presentar al maig la PDE i Depana contra el Pla. Esta admissió a tràmit referma els arguments de la Plataforma respecte als efectes ambientals, econòmics i socials que pot tindre el pla de conca en el tram final de l’Ebre, Amb tot, la Plataforma seguix confiada en què el flanc europeus és clau i en les properes setmanes té previst presentar formalment la queixa contra el pla davant la Comissió Europea.