Amposta acull els primers refugiats d’Ucraïna

L’Ajuntament, com en totes les persones nouvingudes, els ha fet la primera acollida a partir de la qual garantix l’accés a recursos com padró, educació i salut

Sol·licitud d'empadronament per als refugiats provinents d’Ucraïna a la ciutat d'Amposta
Sol·licitud d'empadronament per als refugiats provinents d’Ucraïna a la ciutat d'Amposta | Ajuntament d'Amposta
Aguaita.cat
09 de març del 2022
Actualitzat a les 18:54h
Este dimecres al matí, han acollit a Amposta els primers refugiatsprovinentsd’Ucraïna, que han acudit a l’Ajuntament per realitzar els tràmitsd’empadronamentiescolarització dels menors d’edat. Ho han fet acompanyats d’un veí d’Amposta de nacionalitat ucraïnesa. Són els primers que està previst que aculli la ciutat acompanyats d’alguna de les 28unitatsfamiliarsd’origenucraïnèsveïnesd’Amposta.

Des de la regidoriadeDretsSocialsiCiutadania s’ha contactat amb totes les famíliesd’Ampostad’origenucraïnès per conèixer si rebran familiars o amics refugiats i assessorar-los en el tràmit d’empadronament i escolarització, seguint les directrius fixades pel departamentd’IgualtatiFeminismes de la GeneralitatdeCatalunya. Estes directrius també fixen que quan una persona ucraïnesa arriba a un municipi sense xarxa se’ls reorienta cap als grans centres d’acollida de refugiats a Barcelona i Girona.

L’Ajuntament també posarà a disposició d’aquestes persones refugiades els recursos disponibles per poder ajudar-los en la seva adaptació.