Estos són els sous dels càrrecs polítics del Consorci d'Aigües de Tarragona

El TSJC va sentenciar que l'organisme havia de fer públiques les retribucions arran d'una denúncia de la CUP

Vista aèria de les instal·lacions del CAT a l'Ampolla
Vista aèria de les instal·lacions del CAT a l'Ampolla | Cedida
Sofia Cabanes
03 de març del 2022
Actualitzat a la 13:59h
El president del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), Joan Alginet, va fer públics este dimarts les retribucions, des de 2018, dels càrrecs polítics en l’organisme, arran de les denúncies per falta de transparència interposades per la CUP.

La web del CAT publica l'agenda institucional del president, amb les reunions a les quals assisteix pel seu càrrec, així com les retribucions detallades dels membres del consell d'administració des del 2018. Este últim aspecte ha estat objecte de controvèrsia política els últims mesos, després que la CUP portés el cas als tribunals i el TSJC sentenciés que l'organisme havia de fer públiques les retribucions dels ses càrrecs polítics. La formació va denunciar fa unes setmanes que el CAT no havia donat compliment a la sentència i exigia la seva publicació.

Segons el president, l'organisme va trametre al denunciant la informació requerida poc després de conèixer la sentència, el 29 de juliol passat, però ha explicat que el correu electrònic no va arribar al seu destinatari. Els cupaires demanaven també que es fes públic els sous de tota l'estructura tècnica de l'organisme. "No hi ha inconvenient", ha respost, tot anunciant la seua voluntat de fer efectiva la transparència a l'ens, "per compromís democràtic", més enllà del compliment de la llei i els mandats judicials.

Els cupaires, per la seua banda, titllen de "cinisme" les declaracions d’Alginet, en primer lloc perquè segons els anticapitalistes la publicació de la informació s’ha venut com un "compromís democràtic per la transparència" quan esta informació "hauria d’estar a l’abast de la ciutadania i no haver-la hagut de rebre 3 anys més tard i a base de múltiples denúncies". I en segon lloc, perquè ara els ebrencs i ebrenques "sabem les quantitats insultants que han cobrat i cobren els càrrecs ebrencs tant de JxCat com d’ERC per presidir un dels espolis més grans que pateix el riu Ebre".

Alhora, els cupaires, expliquen que el correu al que es refereix el president del CAT només contenia la informació respecte a les declaracions de béns i drets patrimonials dels càrrecs polítics, informació que en molts casos ja és pública. En este sentit, els cupaires han explicat que la setmana passada van tornar a entrar una reclamació al GAIP reclamant la informació que finalment s’ha acabat penjant a la web.
 
Roigé va cobrar més de 41.000 euros el 2019

De la publicació de les retribucions es desprèn que Meritxell Roigé, presidenta de l’ens el 2018 i 2019 va cobrar 41.882,62 euros este darrer any. Al 2020 l’aldeà Xavier Royo va percebre 30.085,87 euros i el 2021 van ser 33.108,01 euros.

L’actual president, Joan Alginet, va assumir el càrrec al novembre del 2021 i fins tancar l’any va percebre 3.925,77 euros.

A continuació publiquem el detall de tots els sous:

Retribucions Consorci d'Aigües de Tarragona 2018-2021 by naciodigital on Scribd