La URV commemora a Tortosa mig segle de la recuperació dels estudis universitaris a Tarragona

El Campus Terres de l'Ebre inicia els actes commemoratius del també 30è aniversari de la institució

Assistents a l'acte de commemoració del doble aniversari de la URV al Campus Terres de l'Ebre de Tortosa
Assistents a l'acte de commemoració del doble aniversari de la URV al Campus Terres de l'Ebre de Tortosa | Cedida a l'ACN ( Quico Nadal)
Aguaita.cat
02 de març del 2022
Actualitzat a les 19:59h
LaUniversitatRoviraVirgili (URV) ha commemorat aquest dimecres a Tortosamigsegle de la recuperaciódelsestudisuniversitaris a Tarragona , els de Filosofia i Lletres i Química, i també el 30è aniversari de la fundació de la URV. La capital ebrenca ha obert els actes de commemoració que se celebraran a les diferents seus de la universitat enguany. La Universitat ha remarcat "l'estreta vinculació entre la institució i la ciutadania, empreses i entitats culturals i socials de les Terres de l'Ebre" i ha reconegut la tasca dels i les investigadores, professorat i estudiants de la URV al territori. També s'ha estrenat l'audiovisual 'La URV peça a peça', que rememora la història de la universitat des del segle XVI fins a l'actualitat.

L'acte ha donat veu a persones de la societat civil vinculades amb el CampusTerresdel'Ebre, com ElenaEspunyArasa, tècnica de projectes de patrimoni etnològic de l'IRMU i responsable del Campus extens de la URV a les Terres de l'Ebre; EmmaForcadellDrago, coordinadora de l'Àrea del Coneixement de l'ICS a l'Ebre; i AidaRalda graduada al campus ebrenc, docent i fundadora de la start-up Learn it!.

L'alcaldessadeTortosa ha rebut de la rectora, MaríaJoséFigueras, el cartell de municipiuniversitari, una relació entre la capital ebrenca i la URV que s'inicia amb l'EscolaUniversitàriad'Infermeria del'HospitalVergedelaCinta i amb el CentreUniversitaridoctorManyà, ambdós adscrits a la Universitat Rovira i Virgili fins a l'any 2005, quan es va crear el Campusebrenc de la Universitat. Fa 16 anys que està en funcionament, primer per diferents localitzacions de la ciutat fins que es van inaugurar les actuals instal·lacions el curs 2011-2012.

Actualment, s'hi imparteixen sis ensenyaments els graus d'Administració i Direcció d'Empreses, doble grau d'Administració i Direcció 'Empreses i Màrqueting; el d'Infermeria; el d'Educació Infantil, el d'Educació Primària i el doble grau d'Infantil i Primària. Acull 783 estudiants, 121 professors i professores i 16 professionals de l'àmbit de la gestió. El 45% dels estudiants del Campus són ebrencs i un 25% del País Valencià, especialment en els estudis d'Infermeria.