Endesa inverteix 1,6 milions en sistemes de control remot a les Terres de l'Ebre

Els telecomandaments en centres de transformació permeten realitzar maniobres d’operació a distància

Telecomandaments instal·lats per Endesa
Telecomandaments instal·lats per Endesa | Cedida
Aguaita.cat
21 de febrer del 2022
Actualitzat a les 12:57h
L'empresa elèctrica Endesa ha instal·lat durant el passat exercici de 2021, 61 telecomandaments en centres de transformació de les Terres de l'Ebre amb l’objectiu de millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament.

Els nous dispositius, que han suposat una inversió d'1,6 milions d'euros, permeten millorar la gestió de la xarxa de distribució mitjançant la seua automatització, així com reduir en un 20% el temps d’interrupció del servei en cas d’incidències.

Amb estos nous sistemes de control remot, que permeten realitzar maniobres d’operació a distància, ja són 9.943 els telecomandaments que hi ha instal·lats en aquests moments a la xarxa de mitjana tensió de Catalunya, i beneficien ja més de 2,6 milions de clients arreu del territori (més de 86.500 a les Terres de l'Ebre).

Així, des del Centre de Control que Endesa té a Barcelona, es pot accionar a distància els dispositius de les instal·lacions sense haver de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, ja siguen pròpies o derivades de l'acció d'agents externs. D'esta manera s’aconsegueix reduir el desplaçament dels operaris i s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la conseqüent reducció del temps d’interrupció del subministrament elèctric als clients.

Endesa està realitzant, en els últims anys, una important inversió en la tecnificació de la seua xarxa per dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços tecnològics, amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat. La reforma apropa les instal·lacions de la Companyia a un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant la automatització de les seues infraestructures, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents o smart grids.