La plaça 1 d'Octubre de Tortosa renova les voreres interiors i incorporarà una vintena d'arbres

Els treballs permetran eixamplar alguns trams de vorera per facilitar el pas de les persones

Aguaita.cat
17 de febrer del 2022
Actualitzat a les 16:28h
L'actuació té com a objectiu la renovació de les voreres interiors de la plaça amb la instal·lació d'un nou paviment
L'actuació té com a objectiu la renovació de les voreres interiors de la plaça amb la instal·lació d'un nou paviment | Ajuntament de Tortosa
L'AjuntamentdeTortosa està duent a terme la renovació de la plaça1 d'Octubre , al barri de Ferreries. L'actuació té com a objectiu la renovació de les voreresinteriors de la plaça amb la instal·laciód'unnoupaviment. Així mateix, inclou la instal·lació de nous elements d'enllumenat amb tecnologiaLED, que permetran millorar-ne l'eficiència i generaran un estalvi energètic. Les obres també inclouen l'habilitació de nous escocells i la incorporació de nouarbrat en un espai on fins ara no existia: en concret, 18 arbres que es disposaran al voltant de la plaça.

Els treballs suposaran poder ampliar la vorera més pròxima al carrerAlcanyís i, d'esta manera, facilitar que les persones puguen passar-hi amb major comoditat.

L'alcaldessadeTortosa, MeritxellRoigé, ha explicat que esta actuació s'emmarca en el seguit d'actuacions de millora de la via pública que està duent a terme l'Ajuntament. En este sentit, ha recordat que en un sector molt pròxim actualment s'estan renovant les voreres dels carrers Amor i Pina i que, recentment, s'han fet diverses actuacions al barri de Ferreries, com per exemples les de la plaça Francesc Macià, els carrers Alcanyís i Alfara de Carles, les voreres exteriors de la mateixa plaça 1 d'Octubre o l'ampliació d'arbrat a diversos punts, entre els quals el parc de Lluís Companys. Així mateix, Roigé ha recordat que "les actuacions de millora de la via pública s'escampen per tots els barris i tots els pobles de Tortosa, de vegades amb grans actuacions i de vegades amb intervencions de més petit format, per tal de seguir fent que Tortosa siga una ciutat més amable per a les persones, més verda i més sostenible", ha dit.

El cost de la intervenció a la plaça 1 d'Octubre és de prop de 78.000 euros.