Paco Gas oficialitza la renúncia a l'alcaldia de Roquetes després de 15 anys al càrrec

El fins ara batlle vol evitar que "la repressió i la venjança" de l'Estat per l'1-O entorpeixin el mandat

Paco Gas en acabar el ple municipal de Comiat, visiblement emocionat juntament amb el president d'ERC, Oriol Junqueras
Paco Gas en acabar el ple municipal de Comiat, visiblement emocionat juntament amb el president d'ERC, Oriol Junqueras | ACN
Aguaita.cat
28 de gener del 2022
Actualitzat a les 22:36h
PacoGas ha oficialitzat estedivendres al vespre larenúncia a l'alcaldiadeRoquetes (Baix Ebre) després de quinze anys al càrrec. Ho ha fet just abans del ple convocat per a avui, la qual no ha pogut assistir. Elpresidentd'EsquerraRepublicana, OriolJunqueras, haassistit a l'actederenúncia i li ha agraït la tasca feta en aquests 15 anys. Gas explicava ahir que renunciava per evitar que "la repressió i la venjança" de l'Estat per l'1 d'Octubre entorpeixi la bona gestió del final de l'actual mandat. Gas va ser absolt pel jutjat penal 2 de Tortosa del delicte de desobediència a l'autoritat l'1-O, però la Fiscalia ha demanat la nul·litat del judici i se'l pot tornar a jutjar a l'Audiència de Tarragona.
 

Oriol Junqueras ha volgut acompanyar a l'alcalde de Roquetes, Paco Gas, militant independentista des dels anys 70 durant el seu acte de comiat Foto: ACN


Gas ja havia anunciat que era l'últim cop que es presentava a l'alcaldia, que exerceix des del 2007. "Penso que no ens hem de perpetuar en els càrrecs. Som republicans, no monàrquics. Hem de saber quan arriba el moment de fer el canvi. Ha estat una decisió molt meditada", ha assegurat.

Paco Gas és un històric de la política ebrenca, implicat des dels anys setanta, primer amb la lluita antifranquista i després com a regidor democràtic, d'ideals clars i mantinguts "per la independència i el socialisme dels Països Catalans". Va ser regidor a l'Ajuntament de Roquetes el 1991, únicedil de Catalunya Lliure al Principat, i el 1999 es va vincular a ERC, partit que ha representat com a regidori alcalde -des del 2007-, consellercomarcal o diputatprovincial.