Joan Miquel Torta, primer catedràtic de la Universitat Ramon Llull a l’Observatori de l’Ebre

Va dirigir el centre entre el 2001 i el 2009 i actualment és cap de la línia de recerca en Geomagnetisme i Aeronomia

Redacció
04 de juliol del 2014
Torta, al centre de la imatge, en l'esdeveniment d'ahir.
Torta, al centre de la imatge, en l'esdeveniment d'ahir. | Obsebre.es
Torta, al centre de la imatge, en l'esdeveniment d'ahir. Foto: Obsebre.es

El doctor Miquel Torta, cap de la línia de recerca en Geomagnetisme i Aeronomia de l’Observatori de l’Ebre i ex director del centre, serà el primer catedràtic de la Universitat Ramon Llum a l’Observatori, ubicat a Roquetes.

Ahir 3 de juliol es va celebrar al rectorat de la universitat l’acte públic del procés per a l’habilitació a la categoria de professor catedràtic del doctor Joan Miquel Torta, el qual va defensar els seus mèrits professionals, i els seus projectes de recerca i docent davant del tribunal. Els Drs. Lluís Comellas, professor catedràtic i vicerector de la URL; Lluís Pujades, professor catedràtic de la UPC; i Jaume Pous, professor catedràtic de la UB, formaven part del tribunal, que va emetre una decisió favorable.

Torta va ingressar a l'Observatori l'any 1987 i es va doctor l'any 1991. L'any 1997 esdevingué professor titular de la URL. L'any 2001, sense dixar l'Observatori, va obtindre una plaça de científic titular del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i posteriorment va promocionar a la categoria d'investigador científic d'este organisme. Durant el període 2001-2009 va dirigir l’Observatori, on ara és el cap de la línia de recerca en Geomagnetisme i Aeronomia.