​La futbolista de Flix podrà continuar jugant amb nois fins als 16 anys

La Federació Catalana de Futbol permet en el seu nou reglament els equips mixtos fins a la categoria juvenil

Imatge de la campanya #NoiesEnJoc impulsada pels pares de la jove de la Julia, amb el suport de l’Escola de Futbol de Flix i de l’Ajuntament de Flix
Imatge de la campanya #NoiesEnJoc impulsada pels pares de la jove de la Julia, amb el suport de l’Escola de Futbol de Flix i de l’Ajuntament de Flix | Cedida
Aguaita.cat
25 de gener del 2022
Actualitzat a les 12:44h
La campanya #NoiesEnJoc i iniciada pels pares de la Júlia, una futbolista de 13 anys de Flix, amb el suport de l’Escola de Futbol de Flix i de l’Ajuntament de Flix seguirà reclamant que la Federació Catalana de Futbol permeta l’esport mixt fins als 18 anys. Així ho ha comunicat després que la pròpia Federació fes saber als impulsors d’esta campanya que l'última actualització del reglament va ampliar l'edat de competició en equips mixtos fins als 16 anys.
 
Es tracta d’una modificació que els impulsors de la campanya celebren, però afirmen que continuaran reclamant que l’esport mixt siga reglamentari fins als 18 anys.

Els impulsors de la campanya #NoiesEnJoc afirmaven que la Júlia ja no podria continuar a l’equip del poble amb els altres nois quan complís 14 anys. “Des de totes les entitats esportives, clubs i escoles de futbol amb qui s'ha contactat, no es tenia coneixement ni s'havia rebut notificació per part de la Federació d’este augment en el límit d'edat per als equips mixtos. Les consultes efectuades al reglament disponible en el moment d'iniciar la preparació de la campanya van confirmar l'existència del límit de 14 anys”, asseguren.

No obstant, consideren que la mínima ampliació hauria de ser fins als 18 anys, “perquè en el cas de les noies de zones rurals és el moment en què bona part es traslladen a la ciutat per seguir amb els seus estudis”. Per això, subratllen que la seua companya continua en peu amb l'objectiu inicial. En menys d'una setmana la campanya acumula més de 1.800 signatures.