El jutge del cas Innova investiga l'hospital de la Santa Creu de Jesús

Ha requerit informació sobre l'existència de factures a nom de l'ex director del Servei Català de la Salut | CUP Tortosa presenta una moció per demanar la fiscalització de la gestió dels hospitals de Jesús i Clínica Terres de l'Ebre

Sílvia Berbís
02 de juliol del 2014
Núria Rodríguez, de la CUP Tortosa, en la roda de premsa d'este matí.
Núria Rodríguez, de la CUP Tortosa, en la roda de premsa d'este matí. | CUP
Núria Rodríguez, de la CUP Tortosa, en la roda de premsa d'este matí. Foto: CUP

El jutge del cas Innova investiga l’Hospital de la Santa Creu de Jesús. La tardor passada, el titular del jutjat número 3 de Reus, que investiga el pagament de més de 700.000 euros sense justificar a l’ex director del Servei Català de la Salut, Carles Manté, en la peça principal del cas Innova, va requerir al director de l’Hospital i Llar de la Santa Creu de Tortosa (Jesús) informació sobre l'existència de factures a nom de Manté o la seua empresa CCMM Estratègies i Salut, en relació a cobraments presumptament il·legals. Arran d’este requeriment judicial i després “de més d’un any demanant a l’ajuntament de Tortosa que actue davant els casos de presumpta corrupció en la gestió de Sagessa”, la CUP Tortosa ha registrat una moció popular a l’Ajuntament de la ciutat per exigir més fiscalització de la gestió de les empreses Gesat, Ginsa i Sagessa amb l’objectiu de detectar si a l’Ebre s’han comès irregularitats.

A la moció, la CUP demana que es realitze una auditoria per part d’una empresa externa i amb la col·laboració de la interventora de l’ajuntament de Tortosa per analitzar la gestió dels hospitals de Jesús i Clínica Terres de l’Ebre, incloent a la resta d’empreses i/o fundacions relacionades amb la gestió dels serveis, entre els anys 2007 i 2013. També demana que les conclusions de l’informe es facen públiques i, en cas que es detecten irregularitats en la gestió, que l’ajuntament de Tortosa intervinga les empreses mitjançant la fiscalització de la interventora.

'Immobilisme intolerable'

La CUP Tortosa ha titllat ”d’intolerable” l’actitud “d’immobilisme” de l’Ajuntament de Tortosa i particularment de l’alcalde Ferran Bel, a qui critiquen haver fet cas omís davant d’un cas de presumpta corrupció de Sagessa, una empresa que, ha recordat la CUP, “gestiona directa o indirectament, a través de Ginsa, filial de Sagessa dedicada a la gestió administrativa i comptable, un total de 29,5 milions d’euros, és a dir, el 48,23% del pressupost de Tortosa”, ha apuntat la portaveu de CUP Tortosa Núria Rodríguez. “Ens preocupa que davant l’immobilisme de l’ajuntament de Tortosa s’estiguen malbaratant diners públics que haurien d’anar destinats als serveis sanitaris públics”, ha apuntat. En este sentit, la CUP ha insistit que “el total de diners públics de Tortosa que gestiona Sagessa són suficientment elevats com perquè el govern municipal prenga mesures per esbrinar si la gestió per part de SAGESSA és adequada o pel contrari, també a les Terres de l’Ebre s’han produït irregularitats. Esta preocupació hauria d’estar present en els responsables polítics ja que la gestió de Sagessa està sent investigada policial i jurídicament”.

El cas Innova va arribar a les Terres de l’Ebre amb la detenció, el passat febrer, de Coslado Garcia, gerent d’Ambulàncies Baix Ebre, acusat d’haver comès, presumptament, suborn, delicte societari i tràfic d’influències. S’investiga si es van unflar preus dels serveis de les ambulàncies a Sagessa per tal d’aconseguir uns beneficis a repartir entre el propietari de les ambulàncies i directius d’hospitals de Sagessa a les Terres de l’Ebre.