Nou servei de bus que unix l’Ebre i l’aeroport del Prat fent transbordament a Gavà

Redacció
01 de juliol del 2014
Presentació del nou servei de bus que s'ha posat avui en marxa.
Presentació del nou servei de bus que s'ha posat avui en marxa. | Generalitat
Presentació del nou servei de bus que s'ha posat avui en marxa. Foto: Generalitat

Avui, 1 de juliol, es posa en servei una connexió d’autobús que enllaça diversos municipis de les Terres de l’Ebre i l’aeroport del Prat. Fins ara era necessari fer un transbordament a Barcelona amb serveis ferroviaris o d’autobús per arribar a les terminals aeroportuàries, fet que implica incrementar el temps de viatge entre 30 i 40 minuts. A partir d’avui i fins al 31 d’agost totes les expedicions que actualment hi ha entre les Terres de l’Ebre i Barcelona disposen d'un enllaç a Gavà per als viatgers que tinguen com a destí l’aeroport del Prat.

Així, la connexió es fa mitjançant un servei llançadora que sortirà (o arribarà) des d’una parada situada en una via de servei paral·lela a l’autovia C-31, a l’alçada del municipi de Gavà. Els usuaris que van a l’aeroport (o que en venen) hauran de canviar de vehicle, mentre que la resta continuaran el seu viatge fins a Barcelona (o fins al seu destí a les Terres de l’Ebre si van en sentit contrari). La llançadora farà parada a la terminal 1 de l’aeroport. El temps de viatge entre el punt d’intercanvi i les terminals de l’aeroport serà d’aproximadament uns 15 minuts.

Estos serveis s’oferiran a les poblacions de la línia d’Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, Amposta, l’Aldea i Tortosa. Així mateix, la connexió amb l’aeroport a través de la llançadora també s’instaura a la línia procedent de la Terra Alta, de manera que també hi haurà connexió diària amb l’aeroport durant els mesos de juliol i agost als municipis de Batea, Gandesa, Corbera d’Ebre, Móra d’Ebre, Tivissa, Vandellòs i Hospitalet de l’Infant. En este corredor, a més, i en el marc del servei Terol-Barcelona, s’amplia l’oferta de serveis amb dos expedicions més al dia (1 d’anada i 1 de tornada) durant els dos mesos d’estiu de manera que s’arriba a 4 expedicions al dia (2 d’anada i 2 de tornada).

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat també que de cara a la tardor, s’incrementaran les expedicions amb Barcelona, tant les de dilluns a divendres com les de dissabte. L’any 2013, hi va haver un total de 4.420 expedicions entre les Terres de l’Ebre i Barcelona, que van portar un total de 132.632 viatgers. Esta xifra representa una ocupació mitja de 30 viatgers per expedició.

Així, el corredor de l’Alcanar s’incrementarà en 6 expedicions (3 d’anada i 3 de tornada) de dilluns a divendres i 2 expedicions (1 d’anada i 1 de tornada) els dissabtes durant tot l’any. Així, quedaran un total de 20 expedicions (10 d’anar i 10 de tornar) entre setmana i 10 els dissabtes i s’aconseguirà una completa cobertura en totes les franges horàries del dia. A més, la concessionària de la línia, HIFE, reduirà en un 25% el preu actual del títol d’anada i de tornada entre qualsevol municipi de les Terres de l’Ebre i Barcelona.