​La Guàrdia Civil intercepta a la Ràpita una partida de 60 kg de peix comercialitzat fora de llotja

El propietari va ser denunciat per no disposar dels documents de control de l'activitat pesquera

Peix comercialitzat fora de llotja a la Ràpita
Peix comercialitzat fora de llotja a la Ràpita | Guàrdia Civil
Aguaita.cat
15 de desembre del 2021
Actualitzat a les 11:55h
Agents de la Guiardia Civil del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) del Parc Natural del Delta de l'Ebre, han interceptat un vehicle que transportava més de 60 quilos de peix que s'intentava comercialitzar fora de llotja a la Ràpita (Montsià).

A finals de la setmana passada, quan es feia un dispositiu de control a la localitat a la Ràpita (Tarragona), agents del Seprona van observar l'actitud sospitosa del conductor d'un vehicle de càrrega que circulava per la via.

Després d'identificar el conductor, es va poder observar com a l'espai de càrrega es guardaven diferents bosses de plàstic, dintre de les quals es trobaven classificades diferents espècies de peix: rap, calamar, lluç, gallineta i moll, totes sense la preceptiva documentació que emparés la seua procedència i comercialització.

Per este motiu es va procedir a aixecar acta de la infracció, per incomplir l'obligació d'emplenar els preceptius documents de control de l'activitat pesquera, i es va traslladar els fets als Serveis Territorials del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de Tortosa ( Tarragona).

Els exemplars intervinguts, un cop van passar els controls sanitaris necessaris i comprovar que eren aptes per al consum humà, van ser lliurats a un centre amb finalitats socials.

Cal recordar que la normativa de pesca marítima disposa l'obligació d'efectuar la introducció comercial del peix provinent de la pesca professional a través d'un punt de primera venda (llotja), on s'acreditarà documentalment per a la circulació a la Unió Europea.