​Els Mossos d'Esquadra denuncien un home de la Ràpita per matar un senglar de manera il·legal i cruel

Un vídeo difós per les xarxes socials ha permès als agents investigar els fets i identificar l'autor

Fotograma extret del vídeo que circula per xarxes
Fotograma extret del vídeo que circula per xarxes
Aguaita.cat
15 de desembre del 2021
Actualitzat a les 11:20h
Els Mossos d'Esquadra pertanyents han denunciat un veí de la Ràpita (Montsià) per matar un porc senglar de manera il·lícita, mentre l’animal es trobava a l'interior d'un canal de reg al seu pas per Tortosa.

L’home ha estat localitzat a partir d’un vídeo que ha circulat per les xarxes socials, on se l’observa matant l’animal de forma cruel. El senglar es troba lligat amb una corda a l'interior de l'aigua d'un canal de reg i el denunciat el mata d’un tret.

Fruit de les indagacions policials es va poder ubicar el lloc dels fets, el camí de servei del Canal de la Esquerra de l'Ebre als seu pas per la localitat de Bítem (Tortosa). Este punt es troba a menys de 25 metres de la carretera T-301 on en aquell moment hi circulaven vehicles.

Posteriorment els agents van poder identificar la persona que va efectuar el tret amb una escopeta i posteriorment va treure l'animal de l'interior del canal.

L'home ha estat denunciat per diverses infraccions de la normativa 1/1970 de caça, com són la utilització d'un arma de foc en zona de seguretat, caçar en un terreny sotmès a regim cinegètic especial sense autorització, i utilitzar mitjans per evitar la fugida de l'animal.

A l'infractor també li ha estat intervinguda l'escopeta utilitzada per abatre l'animal.
La denuncia serà tramesa al Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, el qual es competent amb la matèria.