El Delta dels anys seixanta inspira la quarta novel·la d'Elena Moya

Elena Moya recorre el Delta de l'Ebre amb una novel·la sobre la determinació i la lluita contra el destí

"La Otra Orilla" és el nou llibre d'Elena Moya ambientat a l'illa de Buda
"La Otra Orilla" és el nou llibre d'Elena Moya ambientat a l'illa de Buda | Cedida
Aguaita.cat
09 de desembre del 2021
Actualitzat a les 20:20h
"La otra Orilla" és la nova novel·la de l'escriptora i periodista tarragonina Elena Moya.
Illa deBuda, Deltadel'Ebre, 1961, Asun és una xiqueta d'onze anys plena d'aspiracions i de somnis a la qual li encanta aprendre a l'escola del mestre Isidre. Els seus pares, Mariano i Remedios, treballen en els arrossars de la família Pons, els propietaris de l'illa. Asun és conscient que la relació de la seua mare amb els senyors, especialment amb el senyoret Max, està tenyida de silenci i de manera casual descobreix que la seua mare va ser propietària d'algunes d'estes terres. Tot canvia per a ella amb la mort inesperada de Remedios. El seu pare decideix que comenci a servir en la masia dels Pons, però la petita no està disposada a assumir el destí que la seua condició li té reservat; ella aspira a més i gràcies a una bicicleta prestada, al seu enginy i a una forta determinació es converteix en una de les empresàries de major èxit de la zona. No obstant això, haurà d'enfrontar-se als fantasmes del passat per a protegir allò per què tant ha lluitat.
Després de èxit de les seues anteriors novel·les Elena Moya torna amb una història d'afectes i de somnis.

Elena Moya Pereira (Tarragona, 1970) escriptora i periodista nascuda a Tarragona tot i que actualment resideix a Londres. La seua obra destaca pel tractament rellevant, central i protagonista de les dones en les seues novel·les, alhora que rendeix un homenatge a les dones republicanes. A més, aborda temes com la influència de l'Església (Opus Dei), l'educació, l'homosexualitat femenina, la desigualtat de la dona i el poder econòmic i financer.
Elena Moya Pereira va néixer i va créixer a Tarragona, en els últims anys de la dictadura franquista. Es va graduar en periodisme a la Universitat de Navarra i va ser guardonada amb una beca Fulbright per realitzar un màster en periodisme financer als Estats Units. Va realitzar una diplomatura en Creative Writing en el Birkbeck College, de la Universitat de Londres. Va treballar en El Periódico de Catalunya i Reno a Nevada, i es va establir a Londres en 1998. Actualment, és reportera de negocis per The Guardian, havent treballat en les agències de notícies Bloomberg i Reuters. Fa informes financers per a gestores de fons d'inversió des de 2012 i imparteix conferències sobre Economia i Finances, Periodisme i Literatura. Als seus llibres aporta una visió històrica per reivindicar i visibilitzar les dones com Victoria Kent, Clara Campoamor, Margarita Nelken i la Residència de Senyoretes.

Obra 
- Los Olivos de Belchite (Suma de Letras, 2010).
-La Maestra Republicana (Suma de Letras, 2013).
-La Candidata (Suma de Letras, 2015).
-La otra Orilla (Suma de Letras, 2021).