Escal UGS renuncia al Castor

La companyia, de la que n'és majoritari el grup ACS presidit per Florentino Pérez, anuncia la renúncia a la concessió d'explotació del magatzem

Europa Press / Redacció
25 de juny del 2014
Plataforma marina del projecte Castor
Plataforma marina del projecte Castor | Escal UGS
Plataforma marina del projecte Castor Foto: Escal UGS

La companyia Escal UGS, participada majoritàriament pel grup ACS presidit per Florentino Pérez, ha decidit renunciar a la concessió de l'explotació de l'emmagatzematge subterrani de gas natural Castor, segons ha anunciat davant la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Per això, la companyia ha iniciat el procés per obtenir l'autorització prèvia per part del Banc Europeu d'Inversions (BEI) i, eventualment, de l'assemblea de titulars dels bons que va emetre per finançar el projecte.

Escal, societat participada en un 67% pel grup ACS i en un 33% per la canadenca CLP, es va adjudicar en 2008 la construcció i explotació del magatzem Castor.

Actualment, el projecte està paralitzat amb la finalitat de determinar quin és origen dels sismes que s'han registrat a la zona propera a la costa del Sénia on s'ha construït. Encara que l'auditoria de Castor que està en mans del ministeri reconeix una inversió d'1.400 milions, la promotora reclama fins a 1.600 milions pels costos operatius i despeses extraordinàries.

El secretari d'Estat d'Energia, Alberto Nadal, ha reconegut recentment haver mantingut negociacions amb el president d'ACS, Florentino Pérez, per buscar una solució a Castor sense haver d’arribar a un plet. Nadal ha deixat clar que el magatzem no es desmantellarà per si “és necessari” en un futur.