Comença un servei de visites guiades gratuïtes a Poblenou del Delta

Esta experiència turística es podrà fer tots els diumenges d'estiu

Redacció
24 de juny del 2014
990_1403610718POBLENOU_visitesguiades
990_1403610718POBLENOU_visitesguiades


Diumenge 22 de juny va començar a Poblenou del Delta un servei de visites guiades gratuïtes que s’oferirà tots els diumenges d’estiu fins a finals de setembre. Esta proposta turística, impulsada pel Museu de les Terres de l’Ebre i l’Ajuntament d’Amposta, consistix en una visita a l’exposició sobre l’arquitectura d’este nucli de població ubicada a la sala d’actes de l’Ajuntament de Poblenou i una visita al casc urbà. Hi ha tres torns d’una hora de durada, que comencen a les 11h, a les 12 i a les 13 hores. Amb esta experiència es vol posar en valor el patrimoni arquitectònic de Poblenou i a la vegada ampliar la seua oferta turística. Alhora, el guia oferirà informació turística de la població i els voltants sobre serveis turístics com ara la restauració l’allotjament o atractius turístics.

L’exposició d’arquitectura ‘Poblenou del Delta, arquitectura per a la colonització’ del col·legi d’Arquitectes, consta de 21 plafons de gran format on es mostra la gènesi de ‘Villafranco del Delta’, avui Poblenou del Delta. Des de 1939, es van crear 264 nuclis de colonització arreu de l’Estat. El projecte de Villafranco del Delta de l’arquitecte José Borobio va permetre la construcció l’any 1956 de les vivendes i dels edificis de serveis complementaris (escola, Esglèsia, edifici administratiu, bar, comerços, etc), en terrenys públics de la zona marítima del municipi d’Amposta. L’any 1957 es van lliurar als colons 96 vivendes amb els corresponents lots de terra a cultivar.

L’exposició permet redescobrir un indret tant popular de les Terres de l’Ebre com és Poblenou del Delta. La visita guiada posterior pel nucli urbà, permet conèixer de primera mà un dels exemples més genuïns del poblament del Delta de l’Ebre.

El nou producte turístic impulsat, ha estat possible gràcies a un conveni de formació DUAL que el Museu de les Terres de l’Ebre va signar el passat novembre del 2013 amb el Departament d’Ensenyament i l’IES Montsià, que permet la contractació d’alumnes del segon curs del Grau Superior de Guiatge i Assistència Turística.