El Moviment Feminista convoca mobilitzacions arreu de les Terres de l'Ebre amb motiu del 25N

S'han anunciat les diverses accions i convocatòries que ha organitzat el col·lectiu a diferents municipis de les Terres de l'Ebre, entre ells Alcanar, la Ràpita i Tortosa

L'Assemblea Vaga Feminista de les Terres de l'Ebre ha presentat els actes del 25N que tindran lloc arreu de les Terres de l'Ebre
L'Assemblea Vaga Feminista de les Terres de l'Ebre ha presentat els actes del 25N que tindran lloc arreu de les Terres de l'Ebre | Cedida
Aguaita.cat
20 de novembre del 2021
Actualitzat a les 14:31h
Este matí, en una roda de premsa davant dels JutjatsdeTortosa, AssembleaVagaFeminista de les Terresdel'Ebre han anunciat un seguitd'accions imobilitzacions a diferents municipis en motiu del 25N, DiaInternacionalContralaViolènciaMasclista.
Sota el lema FocalPatriarcat! FeministesdelesTerresdel'Ebre en lluita, AssembleaVagaFeminista i diversos col·lectius feministes que l'integren, busquen "denunciar les violències que són exercides sobre les dones de tot el món i reclamar polítiques per a la seua erradicació."

DoinaGherta, membre de l'assemblea, ha aprofitat per assenyalar la violènciainstitucional exercida pel sistemajudicial i ha exigit justícia feminista "basada en els criteris de reparació, respecte a la víctima i garantia de no repetició", així com més polítiques i actuacions de prevenció de les violències masclistes. Gherta també ha denunciat el discurs misogin i racista de l'extrema dreta, "un perill que es veu reflectit en l'augment de les agressions LGTB-fòbiques, transfòbiques i racistes en tot l'estat" ha assegurat.

Per la seua banda, MartaSans, membre també de l'assemblea, ha tornat a denunciar els obstacles amb els quals es troben les donesebrenques que desitgen avortar i ha denunciat la violènciaobstètrica a la qual es veuen abocades. Sans, ha anunciat les diverses accions i convocatòries que ha organitzat el col·lectiu a diferents municipis de les Terres de l'Ebre, entre ells Alcanar, laRàpita i Tortosa. Ha remarcat la importància de les passejades i concentracions "com a acte per empoderar-nos i ocupar els carrers, perquè son part del nostre dret com a persones, i no recaure en el discurs de la temor que ens ven donat pel sistema i les institucions".
 Finalment, la roda de premsa ha finalitzat en una acció davant dels Jutjats on diverses membres de l'assemblea handibuixataterrales27siluetesdecossosperrecordarles25dones i 2criaturesassassinades als PaïsosCatalans per violènciamasclista.
 

Siluetes dibuixades al terra d'enfront dels Jutjats de Tortosa denunciant les 25 dones i 2 criatures víctimes de la violència masclista als Països Catalans durant este any Foto: Cedida


Convocatòries:
25denovembre:
Tortosa, 19h Marxa de Torxes no mixta (Passeig de l’Ebre, altura del Roser) i acte polític mixte a les 20h a la Plaça de l’Ajuntament. 
LaRàpita, 19h Concentració Plaça del Cóc 28 de novembre:
Alcanar, al matí, passejada feminista