El 10è Premi Lo Grifonet 2021 s'atorgarà a l'ampostina Joana Serret i Fabra

Els socis i sòcies d'Òmnium Cultural han escollit a la bibliotecària d'Amposta en homenatge a tota una vida dedicada als llibres i a la dinamització cultural ebrenca

Joana Serret i Fabra entre els llibres que l'han acompanyat tota una vida a la Biblioteca d’Amposta
Joana Serret i Fabra entre els llibres que l'han acompanyat tota una vida a la Biblioteca d’Amposta | Xulio Ricardo Trigo (Cedida)
Aguaita.cat
19 de novembre del 2021
Actualitzat a les 17:21h
Els socis i sòcies d'ÒmniumCultural a les Terresdel'Ebre han escollit amb els seus vots a l'ampostina JoanaSerretFabra con a mereixedora del PremiGrifonet2021.

Nascuda a Amposta, enguanyesjubila de la seua professió com a bibliotecària. Ha passat tota la vida envoltada de llibres i cultura. Va començar a l’antiga biblioteca municipal d’Amposta a finals dels anys setanta. Ha vist canviar la biblioteca de lloc molts cops, sent-ne ella sempre la responsable directa. Ha organitzat nombrosos premis literaris de l’Ajuntament. S’haresponsabilitzatdelllegat de l’escriptorSebastiàJuanArbó. Ha convertit la BibliotecaSebastià JuanArbó en un dels centresneuràlgics de la culturaebrenca i catalana. Va ser pregonera de les Festes Majors d’Amposta l’any 2014.

Unavidadedicada als llibres i a la dinamització cultural 

Bibliotecària a la biblioteca Sebastià Juan Arbó d’Amposta durant més de 40 anys. Organitzadora i ànima mater de les  "JornadesdeLletresEbrenquesd’Amposta"que s’han convertit en un espai únic de trobada d’autors a les comarques centrals dels Països Catalans i de debat al voltant de diversos temes de llengua i literatura catalana.
Dinamitzadora cultural, una agent activíssima de la cultura ampostina. No s’entén el fet cultural a Amposta i la comarca del Montsià durant les darreres quatre dècades sense l’omnipresència de Joana Serret.

El Premi Grifonet 

El premi “Lo Grifonet” s’atorga a una persona que per la seua trajectòria cultural o científica i per la importància i exemplaritat de la seua tasca intel·lectual, social o humana, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural, social o científica de les Terres de l’Ebre, i no hagi rebut fins a l’actualitat el merescut reconeixement.