ARCA i Progat presenten més de 1200 signatures per demanar una protectora pública a Tortosa

Les entitats protectores demanen a l'Ajuntament gestionar de manera pública la recollida, benestar i cura dels animals perduts o abandonats

990_1429261945gos
990_1429261945gos | Arxiu
Aguaita.cat
19 de novembre del 2021
Actualitzat a les 16:21h
El passat mes de setembre, les associacions ARCAINTERNACIONAL i PROGATTORTOSA van iniciar una campanya de signatures a Tortosa per tal de què la ciutadania pogués exposar el seu interès en que el servei i els diners públics de la ciutat per la recollida, manteniment i cura dels animals de companyia (i que pretén la protecció d’aquests animals) siguen per a protectoresd'animalssenseafanydelucre i amb l’objectiu de defensaralsanimals i no per a "empresesmercantils amb ànim de lucre".

Esta campanya pretenia posar de manifest el sentiment de la ciutadania en general de que la protecció dels animals ha de prevaldre per sobre de l’objectiu de fer negoci de les empreses privades, a més de demostrar que moltes persones no estan d’acord amb la situació actual del servei de recollida dels animalsperdutsoabandonats.

El dimecres 17denovembre es van presentar totes les signaturesrecollides a l’AjuntamentdeTortosa. En poc més de 2 mesos s’han recollit un total de 1.199 signatures en mà i 623 a través de la plataforma change.org. A més, s’han entregat en un moment clau perquè a principisd’estemesl’Ajuntamentvatreure a licitació el noucontracte del serveipúblic de captura, acollida, alimentació i manteniment dels animalsdecompanyiaabandonats o perduts i gestiódelesadopcions.

El contracte amb SERPROANIMAL S.L. (més coneguda com LoCorralet) va ser formalitzat al febrer de 2018 i establia una duració de 3 anys sense possibilitat de pròrroga. Tot i això, 9 mesos després de que el contracte finalitzés per fi ha sortit la nova licitació.

'S’han presentat fins a 6denúncies i queixesformals per irregularitats d’esta empresa dins les seues obligacions i responsabilitats durant estos anys, així com múltiples queixes de ciutadans que s’han fet visibles mitjançant xarxes socials i demés", segons informen les protectores tortosines.

La protectora ARCAINTERNACIONAL confirma que s’ha presentat a la licitació, "així que l’Ajuntament té sobre la taula l’oportunitat de tenir en compte la petició de les 1.200 persones que han signat a la campanya de recollida de signatures durant poc més de dos mesos", afirma. Esta campanya demana que siguen entitats protectores les que presten el servei de recollida i acollida d’animals de companyia perduts o abandonats, podent garantir el benestar, la cura i protecció dels animals, i no empreses mercantils amb ànim de lucre que poden tenir altres interessos per damunt d’aquesta protecció i cura dels animals.
Dins d’esta mateixa campanya es va sol·licitar una reunió formal amb l’Alcaldessa de la ciutat, per part d’algunes persones que es presenten com a portaveus i representants d’un ampli grup de ciutadans que vol testimoniar el seu rebuig davant aquesta greu situació. "La reunió va tenir lloc ahir (18 de novembre) i vam poder comentar la situació i deixar constància de la preocupació de la ciutadania de Tortosa".