Alcanar, Les Cases i Alcanar-Platja commemoren el #25N amb propostes enfocades a la prevenció

També facilitaran tovallons al sector de la restauració amb un missatge de rebuig de la violència masclista i el número de telèfon d'atenció a la víctima

per Aguaita.cat, Alcanar | 18 de novembre de 2021 a les 15:51 |
Material informatiu adreçat a informar a les víctimes i prevenir sobre les agressions i la resta de violències masclistes | Ajuntament d'Alcanar
L'Ajuntament d'Alcanar, amb motiu del 25N, del Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones i amb la col•laboració de les entitats, els centres educatius i la ciutadania, ha organitzat una programació especial durant la segona quinzena d'aquest mes i que també s’allargarà fins al gener per a promoure la lluita contra esta xacra social més enllà del novembre.

Maribel Ramon, regidora de l’àrea, explica que “enguany  des del consistori proposem una programació àmplia i que busca la complicitat de l’institut d’Alcanar. La nostra aposta és clara: visibilitzar, condemnar, buscar complicitats i fomentar la prevenció des dels més menuts i joves”.


I en este sentit, Joan Roig, alcalde d’Alcanar afegeix que “la col•laboració de tots i totes és imprescindible, ens cal que a cada llar del nostre municipi les actituds sexistes o discriminatòries  no hi tinguen cabuda”.  

Programació


Per entrar en matèria, el dijous 18 de novembre s'instal•larà un punt lila i multicolor al mercat municipal d’Alcanar, des de les 9 fins a les 12 h, on s’informarà a tota la ciutadania sobre la xacra de la violència sexista. Este punt lila i multicolor també estarà disponible a l'Institut Sòl de Riu del 22 al 27 de novembre, de les 11.30 a les 12 h, durant l’estona de descans, amb l'objectiu de conscienciar també al jovent.

El dijous 25 se celebrarà l'acte institucional i la inauguració de l'exposició "Trenca el silenci a través de l'art", al Casal Cívic Trinitari Bel d'Alcanar, organitzat per la Direcció General d'Acció Cívica de la Generalitat, amb la col•laboració de l'Ajuntament d'Alcanar i l'Aula de Fotografia d'Alcanar. Seguidament, a les 11 h tindrà lloc la lectura del manifest del 25N a l'Institut Sòl de Riu, a càrrec de l'alumnat de 4rt d'ESO.

El divendres 26, a les 20 hores, serà el torn de l'espectacle FEMIN(ISMES), a càrrec de la CIA Sinergia, formada per artistes del territori, que se celebrarà al Casal Cívic d'Alcanar.

Pel que fa al cap de setmana, el dissabte, 27 de novembre, hi haurà el taller "(R)evolucionem el gènere", a càrrec de la CIA Sinergia, a la Biblioteca Trinitari Fabregat d'Alcanar. Es tracta d'una activitat adreçada a xiquets i xiquetes de 5 a 12 anys que buscarà trencar els estereotips de gènere mitjançant el joc escènic. És necessari realitzar inscripció prèvia a la Biblioteca del 17 al 24 de novembre.

El mateix dissabte, a les 19.30 h, al Centre Cívic 1 d'Octubre d'Alcanar, es farà la lectura del manifest institucional al concert de Santa Cecília de la Banda Municipal de Música d'Alcanar, a càrrec de l'alumnat de 4rt d'ESO de l'Institut Sòl de Riu.

Alcanar tancarà la ronda d'activitats del mes lila el dilluns, 29 de novembre, que s'instal•larà el punt lila multicolor al mercat municipal de les Cases.

Després de les Festes de Nadal, el dissabte, 22 de gener, el taller "(R)evolucionem el gènere", a càrrec de la CIA Sinergia, es traslladarà a la Biblioteca de les Cases. També estarà adreçada a xiquets i xiquetes de 5 a 12 anys i serà necessari realitzar inscripció prèvia a la biblioteca del 14 al 20 de gener.
 

Cartell amb els Actes del 25N a Alcanar, Les Cases i Alcanar-Platja Foto: CedidaEl mateix dissabte 22, a les 18 hores, tindrà lloc la marxa exploratòria a les Cases d'Alcanar per a detectar zones negres que s’hagen de millorar en l’àmbit urbà i lumínic.  El punt de trobada serà al Casal de Jubilats. El dissabte, 29 de gener, la marxa exploratòria es farà a Alcanar i el punt de trobada serà l’Edifici de Serveis Agraris.

Alcanar, les Cases i Alcanar Platjaespais lliures d'agressions sexuals i comportaments sexistes, racistesLGBTI-fòbics

L'Ajuntament d'Alcanar treballa de forma permanent per ser un municipi lliure d'actituds sexistes, racistes i LGBTI-fòbiques a través de la campanya «noméssíéssí# Alcanar, les Cases i Alcanar Platja, espais lliures d'agressions sexuals i comportaments sexistes, racistes i LGBTI-fòbics».

Coincidit amb les festes de les Cases i del Remei, l'Ajuntament reparteix els cartells de la campanya #noméssíéssí als establiments d'Alcanar i les Cases. També facilita tovallons al sector de la restauració amb un missatge de rebuig de la violència masclista i el número de telèfon d'atenció a la víctima.

També cal destacar que l'Ajuntament està adherit al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci, del Departament d'Interior de la Generalitat, i manté vigents les mesures d'actuació davant d'una agressió.  Així mateix, instal·la un punt lila i multicolor, com a punt d'informació, assessorament i acompanyament per a víctimes d'agressions als actes festius de lleure nocturn.

Tal com afirma Maribel Ramon: "La lluita contra la violència sexista no es pot aturar després del 25N mentre a la nostra societat no s'hagen erradicat completament aquests comportaments; per aquest motiu, seguim treballant de forma constant per aprofundir en les eines que facilita la campanya #NomésSíésSí"

 

Participació