La ciutadania de Tortosa escull set actuacions, amb els pressupostos participatius del 2021

L'opció que ha aconseguit més vots ha sigut l'adquisició d'un piano de coa professional per al teatre auditori Felip Pedrell

Aguaita.cat
17 de novembre del 2021
Actualitzat a les 18:00h
L'alcaldessa, Meritxell Roigé, i la tinent d'alcalde i regidora de Participació Ciutadana, Dolors Bel, han detallat avui els resultats dels Pressupostos Participatius 2022
L'alcaldessa, Meritxell Roigé, i la tinent d'alcalde i regidora de Participació Ciutadana, Dolors Bel, han detallat avui els resultats dels Pressupostos Participatius 2022 | Cedida
Els pressupostosparticipatius de Tortosa han escollit un total de setactuacions per a que s'incloguen al pressupostmunicipal per al 2022. D'estes, cinc corresponen al nucli urbà de Tortosa, mentre que les dos restants es reparteixen entre els Reguers i Vinallop.

L'opciómésvotada ha sigut la comprad'unpianodecoa de caràcter professional, per a que puga donar servei al teatreauditoriFelipPedrell. L'hanvotat177persones i està valorat en 48.000euros. A continuació s'han situat la millora de la il·luminació en diversos passosdevianants, amb una inversió de 64.000euros, seguida de la milloradel'accessibilitat a 50passos de vianants de SantLlàtzer, amb un cost de 47.000euros. La dotació pressupostària prevista encara ha fet possible que entren dosactuacionsmés: la instal·lació de cartells informatius sobre la circulació de bicicletes i patinets elèctrics pels carrers de vianants, amb un pressupost de 2.500 euros, i la instal·lació de dos senyals lumíniques pedagògiques de recordatori de velocitat al passeig de Ribera, amb un import de 5.000 euros.

Als Reguers l'opció majoritària ha sigut la milloradelpasseig de la voradelbarrancdelaVallCervera, amb un import de 15.000euros, mentre que a Vinallop, l'actuació més votada ha sigut l'adquisiciódemàquines, materiald'exercitació i aparellsaudiovisualsperalcasal, també amb un valor de 15.000euros.

L'alcaldessa, Meritxell Roigé, i la tinent d'alcalde i regidora de Participació Ciutadana, Dolors Bel, han detallat avui els resultats, subratllant l'augment de vots que s'ha produït: en comparació amb l'anterior edició del 2020, s'ha produït un augment del 19,7% de participació. En total, s'han comptabilitzat els vots de 1.232 persones.

És el segon any consecutiu que la votació dels pressupostos participatius s'ha fet només per via telemàtica, per efecte de les mesures de prevenció de la pandèmia. Per este motiu, tant la recepció de propostes com la votació posterior s'ha hagut de fer únicament a través del web municipal. No obstant això, l'augment en comparació amb l'última edició referma la consolidació d'esta via com a mecanisme de participació en tot el procés.