Aprovat el Pla de treball de la comissió d’estudi per la protecció del Delta al Parlament

La comissió també donarà veu a alguns dels propietaris i particulars que s’han vist afectats per la regressió del Delta i han patit en primera línea els seus efectes

Pla general de la comissió d’estudi per la protecció del Delta a la Sala de plens del Parlament de Catalunya
Pla general de la comissió d’estudi per la protecció del Delta a la Sala de plens del Parlament de Catalunya | Cedida
Redacció
09 de novembre del 2021
Actualitzat a les 18:36h
Esta tarda la comissió d’estudi del Parlament per la protecciódelDeltadel’Ebre ha fet la seua primera reunió on s’ha establert, amb el consens de tots els grups parlamentaris, el Pla de Treball, després de recollir les diferents propostes de compareixents fetes pels partits.

El president de la comissió, el diputat republicà LluísSalvadó, ha fet saber que una setantena de compareixents són els que seran cridats a participar-hi amb l’objectiu de conèixer la seva opinió sobre el Delta; i començaran a fer-ho a la propera sessió, el 21 de desembre, amb la presència dels set alcaldes del Delta.

Entre els compareixents convidats a la comissió hi haurà entitatssectorialsiambientalscomlaTauladeconsenspelDelta, laPlataformaenDefensadel’Ebre o  les comunitatsderegants; i pel que respecta als sectors econòmics es convidarà a confrariesdepescadors, UniódePagesos, musclaires i cooperativesarrosseres, entre molts d’altres.

També hi haurà una important i nombrosa presència del móncientífic i acadèmic amb experts com CarlesIbàñez, AgustíSánchezArcilla, MartaRoca, NarcísPrats o RafaSánchez.
La comissió també donarà veu a alguns dels propietaris i particulars que s’han vist afectats per la regressió del Delta i han patit en primera línea els seus efectes.

Pel que respecta als representants de l’administració, hi haurà diversos compareixents de l’administració de l’Estat, com el secretarid’EstatdeMediAmbient, el directorgenerald’Aigua o la presidenta de la ConfederacióHidrogràficadel’Ebre. També l’administració catalana aportarà diferents compareixents com la conselleraTeresaJordà, el director de l’OficinaCatalanadelcanviclimàtic, el directordelParcNaturaldelDelta o el SíndicdeGreuges, entre d’altres.

Avui la comissió també ha fixat que el segon dimarts de cada mes, sempre i que no hi hagi Ple, se celebraran les sessions de treball.