L'ampliació de l'Hotel d'Entitats de l'antiga central d'aigües d'Amposta, en marxa

L'àrea de Desenvolupament Social i Econòmic ha programat un curs d'instal·lació de pladur i la formació s'està realitzant a l'Hotel d’Entitats amb la part pràctica de treball

Els treballs es realitzen a través d'una formació professionalitzadora i especialitzada per a persones aturades
Els treballs es realitzen a través d'una formació professionalitzadora i especialitzada per a persones aturades | Cedida
Aguaita.cat
08 de novembre del 2021
Actualitzat a les 11:25h
Magatzems per a materials, un espai de coworking per a entitats i una sala polivalent que ocupen un total de 280 metres quadrats més. Així serà l’ampliació de l’Hotel d’Entitats de l’antiga central d’aigües d'Amposta, al carrer Buenos Aires, que actualment ja es troba en fase de construcció.

Es tracta d’un nou model d’hotel d’entitats que s’allunya de deixar un despatx tancat a cadascuna de les associacions i aposta per un espai obert i compartit amb punts de treball, i destinar els espais tancats a magatzems per aquelles associacions que tenen material. A més, també s’habilitarà un espai diàfan on poder fer activitats. "Este espai, ubicat als baixos de l’edifici de l’antiga central d’aigües, se suma als despatxos que actualment hi ha en este mateix edifici", assenyala l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs. La regidora de Participació Ciutadana, Carla Bonfill, afegeix, per la seua banda, que este disseny ha sigut fruït d’un procés participatiu en què s’ha consultat a totes les entitats del municipi que ja estan a l’Hotel i d’altres que tenen interès per disposar un espai. "Durant l’any passat ens vam reunir amb estes entitats i els hi vam preguntar quin ús estaven fent dels espais, què necessitaven realment,... i d’aquell anàlisi entitat per entitat ha sortit este model d’hotel". 

A l’octubre van començar les obres d’arranjament de l’espai amb la instal·lació del terra. Des de llavors, i a través de l’àrea de Desenvolupament Social i Econòmic, s’han instal·lat les separacions de pladur. I és que tota la faena s’ha fet a través d’una formació professionalitzadora i especialitzada amb la instal·lació de pladur per a persones aturades i que es troben en situació de recerca de faena. Una formació que s’ha programat davant la necessitat manifestada per les empreses del sector de la construcció d’Amposta de tenir bons professionals per a treballar en el sector.

La formació s’ha realitzat amb col·laboració amb l’empresa  SOSTRE-ESTAN SL i les empreses PLADUR SL i Materials Gisbert que han aportat materials didàctics per als alumnes del curs. El curs acabarà el proper mes de novembre i s’ha realitzat gràcies al Programa Treball a les 7 Comarques del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya qui subvenciona a l’Ajuntament d’Amposta per a realitzar accions de formació i capacitació de persones aturades que participen del programa.

L’alcalde també avança que de cara al 2022, amb el Gremi d’empreses del sector de la construcció del Montsià és farà un nou curs de 160 hores amb pràctiques en les empreses del sector, per a continuar professionalitzant i capacitant persones aturades o que vulguen canviar de faenai treballar en empreses que estan en progressió. Esta formació també amb el Programa Treball a les 7 Comarques del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.