Es crea «La Nit del Dia Mundial de les Llibreries» amb un pilot a 6 llibreries ebrenques

La Jornada està impulsada per LlibreLab · serveis a llibreries i les llibreries ebrenques Bassa, El Núvol, La 2 de Viladrich, La Irreal, La Romàntica i Guaix

A La Irreal de Tortosa trobem el tracte proper de la Júlia i les seues recomanacions literàries
A La Irreal de Tortosa trobem el tracte proper de la Júlia i les seues recomanacions literàries | Sílvia Berbís
Aguaita.cat
05 de novembre del 2021
Actualitzat a les 3:37h
El proper 13 de novembre se celebra el DiaMundialdelesLlibreries. Esta data de  referència mundial, poc promocionada i amb molt potencial per l’època de l’any en què es  troba, ha estat la escollida per tirar endavant una nova proposta professional anomenada  LlibreLab .serveis a llibreries com a inici i mostra pilot dels seus serveis que volen  transformar les llibreries a partir de la relació amb la seua comunitat. 

 LlibreLab ha comptat amb la beca de la FundacióCarulla com a idea finalista l’any 2020  per poder iniciar aquesta activitat pilot, així com el suport de TortosaCapital delaCultura  Catalana impulsada per l’AjuntamentdeTortosa, per poder fer accions de promoció de  l’activitat arreu del territori ebrenc i nacional.

L’activitat té una clara visió nacional, que  començarà aquest 2021 a les Terresdel’Ebre, però que espera que altres llibreries  d’altres zones de Catalunya s’hi sumen a partir de l’any vinent. 
 L’objectiu és crear una nova data de referència dins del calendari llibreter, i impulsar un  horari diferent com és el de nit, a partir de les 19 hores i fins a les 22 h en esta edició 2021,  per tal de captar nous tipus de clients i refermar amb una celebració la comunitat de  clients de la llibreria. Les activitats que es faran a cada llibreria seran sorpresa, no se  sabrà l’artista col·laborador que hi participarà en cadascuna, tot i que sí que s’avançarà el  tipus d’activitat artística. Així es pretén que el tast de l’espectacle que es faça transforme la  llibreria aquell dia en un lloc innovador i experiencial pensat exclusivament per als clients  inscrits prèviament. 
 Les activitats programades seran noves i diferents dins d’una llibreria, com per exemple,  videomapping , màgia, microteatre, música i cant i cançó d’autor, aquestes adreçades a un  públic adult, i música tradicional i ludoteca literària per a públic familiar. Totes les activitats  artístiques tenen com a centre obligatòriament un llibre, i aquests llibres es podran trobar  dins de la llibreria aquell dia perquè després de l’espectacle els assistents puguen adquirir-ne. 

Per accedir a cada llibreria esta nit especial, o bé caldrà comprar un llibre els dies previs al 13 de novembre, o bé pagar una petita entrada a un preu simbòlic de 3 €. Per a  més informació caldrà adreçar-se presencialment o informar-se a través de les xarxes  socials de les llibreries participants i de LlibreLab, que informaran de tots els detalls,  inscripcions, horaris dels passis, entre altres.
 

Presentació de la Nit del Dia Mundial de les Llibreries a Tortosa Foto: Cedida


LlibreLab el formen TeresaAragonés, roquetera que viu a Barcelona, postgraduadaengestiódellibreries per la UniversitatdeBarcelona, i AlbertPujol, morenc, dinamitzador cultural amb una llarga trajectòria en l’impuls d’activitats al voltant del llibre com la Firadel  LlibreEbrenc i Litterarum, fira d’espectacles literaris. Els dos, tot aprofitant l’empenta que  els va donar ser finalistes amb esta idea del PremiCarulla2020, han volgut fer un pilot  amb un grup concret de llibreries i, així, en esta primera edició, analitzar la viabilitat i  l’impacte d’una activitat com esta realitzada de manera coordinada i amb projecció  nacional.