Vuit anys de caminades descobrint els encants de les Terres de l’Ebre

Centenars de persones participen en esta iniciativa de l'IDECE, que enguany ha fet el seu recorregut entre Arnes i Horta de Sant Joan

Centenars de persones van participar en la 8a Caminada Popular de l'IDECE
Centenars de persones van participar en la 8a Caminada Popular de l'IDECE | Cedida
Òscar Guimerà
29 d'octubre del 2021
Actualitzat el 11 de novembre a la 13:02h
La bellesa dels paisatges d'Arnes i Horta de Sant Joan va poder ser contemplada diumenge passat per uns caminants privilegiats en una experiència única gràcies a la iniciativa de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre, l'IDECE. És la Caminada Popular, una activitat que enguany ha celebrat la seua vuitena edició i que té com a propòsit donar a conèixer indrets únics de les Terres de l’Ebre.
 
També és una iniciativa que serveix especialment per a posar en valor els hàbits saludables i per a passar un bon matí en família. En paraules del director de IDECE, Xavier Pallarès: "Esta activitat representa una molt bona ocasió per a respirar l'aire dels Ports, que és una sensació única. Per a la gent és una caminada fàcil de fer perquè procurem que el seu recorregut siga de poc desnivell".

Diumenge passat va ser la data escollida per a emprendre la darrera edició d’esta activitat a peu en entorns naturals. Una cita on els caminants van poder apreciar la meravella que el riu Estrets i el seu congost representen.
 
Pujant des de l'aparcament de Lliberós, els participants van arribar a un mirador magnífic com és el del Salt del Ferrassó, des d'on també es poden admirar les espectaculars parets de les Roques de Benet.

12 km d'intens contacte paisatgístic
 
Entre els encantadors carrers d'Arnes, els caminants van començar l'aventura d'esta 8a Caminada Popular. Pels Aiguamolls i els Biarnets van arribar al racó del Soro abans de seguir pel marge dret de l'Estrets, un riu del qual atreu l'atenció el seu salt de bassa en bassa.
 
No atreuen menys l'atenció els tolls i olles que fins als Estrets de Lliberós els caminants observaren, però calia deixar enrere este espectacle de la natura per anar cap al Mas de Lliberós.
 

La 8a Caminada Popular de l'IDECE es va celebrar entre Arnes i Horta de Sant Joan Foto: Cedida


 
Just arribats a Mas de Lliberós va ser el moment en què esta 8a Caminada Popular de l'IDECE va iniciar la pujada fins a l'impressionant Coll de Valera. Des d'aquí, els participants en esta caminada van recórrer punts tan especials com són Font de la Faneca, Font del Salero, Font de la Pineda, el toll de l'Alemany i el Salt del Ferrassó.
 
Els 12 Km d'intens contacte paisatgístic dels quals la 8a Caminada de l'IDECE va constar, van posar el seu punt i final tot just al mirador del Salt del Ferrassó. Horta de Sant Joan esdevingué, així, l'escenari on esta iniciativa de l'IDECE va aturar el seu camí a l'espera de donar el següent pas en la propera edició.
 

AMB EL SUPORT DE