Elena fa cas de Marc Mur per no convertir-se en una «caricatura»

Núria Ventura "respecta" la decisió d'Elena i no desvetlla, de moment, el seu futur

Quico Sallés
18 de juny del 2014
Marc Mur va fer constat a Núria Ventura al Parlament dijous passat
Marc Mur va fer constat a Núria Ventura al Parlament dijous passat | JoséManuel Gutiérrez
Marc Mur va fer constat a Núria Ventura quan va trencar la disciplina de vot Foto: JoséManuel Gutiérrez

Joan Ignasi Elena ha pres una decisió important després de molts anys de militància al PSC: deixar el grup parlamentari, estripar “administrativament el carnet” i encetar la reconstrucció de l'espai socialista del catalanisme que defensa el dret a decidir.

En la roda de premsa d'aquest migdia, Elena ha repetit una dels mantres d'un dels capdavanters d'Avancem que també estava a les Cotxeres de Sants, l'alcalde de Flix, Marc Mur. “No es pot ser crític tota la vida”, ha sentenciat Elena, una màxima escrita per Mur des de fa mesos, abans d'abandonar el partit. “Si un és crític tota la vida es pot convertir en una caricatura”, ha assegurat. 

Per la seva banda, l'exprimera secretèria del PSC a l'Ebre i diputada, Núria Ventura, s'ha limitat a dir de moment que "respecta" la decisió d'Elena. No ha desvetllat però, quins seran els passos que seguirà ni si abandonarà el grup parlamentari "en bloc" conjuntament amb Marina Geli seguint a Elena, com havien avançat que actuarien els 3 diputats díscols.

La setmana passada Ventura vaticinava que sense una "refundació" del partit el calendari dels sectors crítics continuaria en marxa.