El PSC demana la il·luminació de la pèrgola de l’EMD de Jesús

La proposta socialista, presentada en forma de moció, es debatrà en el proper ple de la Junta Veïnal

Aguaita.cat
14 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 17:11h
El PSC demana la il·luminació de la pèrgola de l’EMD de Jesús
El PSC demana la il·luminació de la pèrgola de l’EMD de Jesús | Cedida
El representant del PSC a la Junta Veïnal de l’EMDdeJesús, PauAlegria, ha presentat una moció per debatre al ple del dia 21 d’octubre per demanar la il·luminaciódelapèrgola ubicada a on antigament hi havia el pati del Col·legi de la Immaculada.

La pèrgola és un element de l’espai públic que ha esdevingut un element identificador i que ha determinat la imatge del poble. Es tracta, sense dubte, d’un dels espais més freqüentats i ha esdevingut el nostre principal punt de trobada, que alberga nombroses activitats al llarg de l’any. És un àgora de la convivència ciutadana, un espai de festa i, molt possiblement, l’espai urbà amb més vida i més emblemàtic del poble de Jesús en l’actualitat, “tot i això, per la nit, la vitalitat d’este espai desapareix en no trobar-se degudament il·luminat” exposa Alegria.

És per este motiu que els grup municipal del PSC de Jesús, proposa que la Pèrgola de Jesús estiga il·luminada a les nits i dispose d’una il·luminació amb tecnologiaLED tipus ornamental i que pugui variar de colors per celebrar dies destacats al llarg de l’any amb els respectius colors que els representen, com ara el color roig en la lluita contra el Càncer.

Esta llum hauria d’envoltar la silueta de la Pèrgola, per poder donar-li vida nocturna, i poder ser un punt de reclamació, reafirmació i celebració i de suport nocturn com veient en molts altres llocs, com per exemple a Tortosa des de fa temps amb el Pont de l’Estat, i molt més recentment amb la nova plaça de l’Ajuntament i la font del parc Teodor González.

Alegria ha remarcat que s’ha presentat la moció perquè els elements de la via i l’espai públics determinen la imatge de la ciutat i "la nostra impressió de la mateixa, i la qualitat, quantitat, dimensió i disposició d’aquests elements, com ara la pèrgola, determinen la nostra impressió del medi ambient urbà, influint-nos de manera positiva o negativa “i volem que la pèrgola ens identifiqui de la manera més positiva possible”.