L'alcalde d'Amposta anuncia la cancel·lació de la Fira de Mostres 2021

Els motius són la incertesa derivada de la pandèmia i deficiències al pavelló firal

per Aguaita.cat, Amposta | 11 d'octubre de 2021 a les 14:30 |
Imatge d'arxiu de la Fira en passades edicions | Cedida
Fira Amposta ha decidit cancel·lar la celebració de la Fira de Mostres d’Amposta del 2021 i traslladar la celebració del 60è aniversari del certamen firal l’any 2022. Així ho ha anunciat este dilluns al matí l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, acompanyat per la regidora de Fires i Atenció a la Ciutadania, Núria Pla, i el regidor de Festes i Governació, Ramon Bel. La incertesa que hi ha hagut durant els mesos d’estiu, quan es prepara la fira i l’estat del pavelló firal, que s’ha d’arranjar en els pròxims mesos són els principals motius de tal decisió.

"Ens sap greu no poder tirar endavant la Fira, però estem convençuts que val la pena fer un pas endarrere per poder fer dos passos endavant l’any vinent", ha defensat l’alcalde, qui ha argumentat que el motiu pel qual s’ha pres esta decisió és triple. En primer lloc, la Fira de Mostres es comença a organitzar al juny, "i en aquell moment no podíem complir les mesures de seguretat previstes per al sector de les fires; i fins i tot ara, amb el pavelló actual, seria molt complicat".


En segon lloc, "no hi ha suficients persones interessades en ubicar-se a la Fira", assenyala Tomàs. Finalment, en tercer lloc, el pavelló firal presenta "deficiències importants" que s’arranjaran amb la inversió dels 200.000 euros previstos al pressupost del 2021. Així, l’alcalde ha avançat que durant este trimestre final de l’any s’han de començar les obres de remodelació del pavelló que preveuen, entre altres coses, la renovació de tota la instal·lació elèctrica, la solució dels problemes d’inundabilitat que té el pavelló "i que s’han agreujat amb els últims temporals", la millora de la coberta... Unes obres que, segons ha dit l’alcalde, tenen un termini d’execució d’entre 6 i 8 mesos.

 

Participació