Acció Climàtica invertix 150.000€ en lligallos i accessos a finques afectades pels aiguats a Alcanar i Ulldecona

Els treballs es porten a terme amb l'objectiu de tenir-los enllestits per a l'inici de la campanya dels cítrics

Els treballs haurien d'estar enllestits per a l'inici de la collita de cítrics.
Els treballs haurien d'estar enllestits per a l'inici de la collita de cítrics. | Cedida
Redacció
05 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 18:39h
El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural han engegat els treballs de redistribució de les terres i grave, reobertura de desguassos, construcció d’esculleres i formigonat per arranjar els camins ramaders o lligallos i accessos a finques afectats pels aiguats de l’1 de setembre als municipis d’Alcanar i Ulldecona.

Els aiguats del dia 1 de setembre van tenir una gran afectació en camins veïnals d’accés a finques i el Departament va adquirir el compromís d’emprendre de reparar-los de cara a l'inici de la collita de cítrics. Estes actuacions, que tenen una durada aproximada d’un mes i compten amb una inversió de 150.000€, permetran recuperar gairebé 14km de 10 lligallos malmesos amb l’objectiu que puguen estar enllestits per a l’inici de la campanya dels cítrics.

En la valoració de danys de tots aquells vials que coincideixen amb lligallos, s’han diferenciat aquells vials que presenten danys superficials que no impedisquen el trànsit rodat segur amb vehicles utilitaris, dels que no cal una actuació ja que els mateixos veïns o altres administracions han realitzat unes primeres actuacions d’urgència; i d’altres vials que presenten danys importants, que la circulació es compromesa o impossible i que cal un actuació important per poder garantir la normal activitat agrícola i/o ramadera.

En concret, en la majoria dels vials/lligallos on s’està actuant en tota la superfície del ferm, excepte una actuació puntual el lligallo de la tancada/camí del Mas de Moner o en el lligallo de la Llacuna, són:

Alcanar : el ligallo del Remei o del Canyaret, De la Tancada, De Metxa i del Codonyol, i els camins Del Camp de Tir, De  la Tancada i del Mas de Moler, De Virol i Del Codonyol.

Ulldecona: els lligallos Reial o de les Bassetes, de la Llacuna, de la Pedrera, del Torn, de St. Jaume i del Pou de Valldepins; i els camins de la Llacuna, del Lligallo de la Llacuna, del Mas de Mulet i de Bassa Blanca, de la Pedrera, del Mas del Noi, de la Cogula i del Lligallo de Valldepins.

Al mateix temps, també es treballa en millores dels camins dels Canals, del Riu; de la Séquia Marei i de la Martorella d’Alcanar.