La Ribera d'Ebre s'adhereix al Manifest Descobrir per un nou model de turisme

El document reclama aprofitar els aprenentatges de la pandèmia avançar cap a un turisme sostenible i de proximitat

per Aguaita.cat, Ribera d'Ebre | 4 d'octubre de 2021 a les 14:13 |
Cedida
El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha aprovat recentment, per unanimitat, la seua adhesió al Manifest Descobrir, una iniciativa de la revista Descobrir Catalunya, juntament amb les principals entitats de turisme rural i agents turístics d'arreu del país, i que demana un canvi urgent de model turístic. El document reclama que s'aprofitin els aprenentatges que ha deixat la pandèmia per avançar cap a un turisme de proximitat basat en la sostenibilitat. Des que es va fer públic, diverses institucions s'han sumat a la iniciativa.

El Manifest ja compta amb més de 2.600 signants i demana que es plantegi amb urgència el debat sobre el model turístic ara que han aflorat les contradiccions d'un sistema basat en el turisme internacional de masses. Concretament, demanen que s'adoptin cinc mesures molt bàsiques: aplicar criteris de sostenibilitat, promoure estratègicament el turisme de proximitat, millorar la qualitat de l'oferta turística i l'ocupació que genera, ordenar l'activitat per combatre la massificació i, finalment, crear una taula unitària de tots els agents implicats per coordinar les polítiques de turisme.


Amb esta decisió, el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre se suma a altres institucions que ja s'han posicionat a favor d'un canvi de model turístic, com els Consells Comarcals del Bages, de l'Alt Urgell, de la Conca de Barberà, la Segarra, l'Anoia i el Priorat, entre d'altres. El Manifest íntegre es pot llegir a la pàgina web manifest.descobrir.cat, així com el llistat complet d'impulsors i adherits.

 

Participació