Una trentena d'empreses del Baix Ebre paticipen sisena edició de la festa de la pagesia catalana

Prop d'una trentena d'explotacions agràries, restaurants i allotjaments del Baix Ebre participen a 'Benvinguts a Pagès'

Empreses del Baix Ebre participen de l'iniciativa ' Benvinguts a Pagès'
Empreses del Baix Ebre participen de l'iniciativa ' Benvinguts a Pagès' | Consell Comarcal del Baix Ebre
Aguaita.cat
30 de setembre del 2021
Actualitzat a les 17:26h
Cinc explotacionsagràries, nou restaurants, deu allotjaments i quatre activitats complementàries formen el programa de 'BenvingutsaPagès' al BaixEbre, la sisena edició de la festadelapagesiacatalana, que enguany recupera la presencialitat i tindrà lloc el pròxim cap de setmana, 2 i 3 d'octubre, a tot el país. 'Benvinguts a Pagès' és una iniciativa de la Generalitat, a través del departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i l'Agència Catalana de Turisme i en què col·labora el ConsellComarcaldelBaixEbre, així com altres entitats i ens comarcals.

Les empreses participants del Baix Ebre han recollit avui el material promocional al Consell Comarcal del Baix Ebre, un material que distribuiran a les seues explotacions durant el cap de setmana en què obriran les portes als visitants perquè descobreixen on naix tot allò que mengen i coneguen de prop les persones que produeixen els aliments. El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, XavierFaura, i el vicepresident i conseller comarcal de Turisme, FrancescVallespí, s'han reunit avui amb les empreses del Baix Ebre que hi participen i els han agraït la seua implicació en aquesta iniciativa que contribueix a promocionar el món agroalimentari de la comarca.

"El sector agroalimentari i el turístic són dos sectors amb molt potencial a la nostra comarca i Benvinguts a Pagès és una bona iniciativa per tal de promocionar el producte de proximitat, de quilòmetre zero", ha assenyalat Faura. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal ha recordat la campanya que impulsa enguany el Consell de promoció dels productes agroalimentaris ebrencs i la restauració: '12 mesos, 12 plats quilòmetre zero. Baix Ebre, terra d'alimentació sostenible'. "Cada mes fem difusió d'una recepta de cuina dedicada a un producte i elaborada per un cuiner de la comarca per tal de fer valdre la qualitat i frescor dels productes de quilòmetre zero i potenciar la gastronomia tradicional", ha dit Faura.

Pel que fa a les explotacions que es podranvisitar durant el cap de setmana són SidialdaNatura, MúriaCentred'InterpretacióApícola i molíd'oliRafeló al Perelló; molírústicaFaiges a Tortosa i Licarfruit a Bítem. Quant a les activitats complementàries que s'han sumat a la iniciativa hi ha la visita a la muscleraMiradorBadiadelFangar; la descoberta del món del sake a KenshoShake (l'Ampolla); un tast de vermut a la Botigadel'Ebre (Deltebre) i la visita al centred'interpretaciódel'arròsLaTorra (Camarles).

Per tal de visitar les explotacions, de forma gratuïta, cal reservar prèviament l'entrada al web www.benvingutsapages.cat.

A més, els restaurants de la comarca que participen a 'Benvinguts a Pagès' són Bahama Beach Club, Braseria Rosa Mari, Deltaic, Licarfruit, Mas d'en Curto, Mas de Prades, La Barraca, Lo Goleró i Rull. I finalment, els allotjaments adherits a la festa de la pagesia són Casa Josep, Casa l'Espiga, Delta Hotel, Hostal Cling, Hotel Berenguer IV, Rull, Mas de Fangaro, alberg de Deltebre i La Serreta.