Movem Tortosa respon a les acusacions de «deslleialtat» del PSC per la moció sobre un nou hospital

Movem Tortosa contesta a Enric Roig després que els va acusar de “deslleialtat” per haver presentat sols la moció sobre la construcció d’un nou hospital per a les Terres de l'Ebre

El candidat d'En Comú Podem a la circumscripció de Tarragona, Jordi Jordan i portaveu de Movem Tortosa
El candidat d'En Comú Podem a la circumscripció de Tarragona, Jordi Jordan i portaveu de Movem Tortosa | Arxiu
Aguaita.cat
28 de setembre del 2021
Actualitzat a les 17:51h
El grup municipal de Movem Tortosa declara en relació amb les afirmacions del Sr. EnricRoig d'ahir sobre la "deslleialtat" de Movem Tortosa, on el grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Tortosa va avançar que votaria a favor de la moció presentada per Movem Tortosa, a proposta del Col·legideMetges i altres col·lectius professionals, que demanen la construcciód'unnouhospital a la ciutat i que es debatrà en el ple d'octubre, però que lamentem que esta moció s'haja presentat separadament de la resta de partits. Els socialistes tortosins en les declaracions van "demanar consens i unitat d'acció per la realització d'este centre que defineixen com una exigència sanitària territorial que "no se soluciona ampliant una infraestructura que s'ha quedat obsoleta".

Movem Tortosa respon a estes declaracions recordant al grup socialista que "el 28 de juliol de 2021 tots els portaveus dels grups municipals i l'alcaldessa vam rebre una carta del Col·legi de Metges on se'ns explicava que s'havia redactat una moció consensuada entre tots els col·legis professionals ebrencs la qual volien que es presentés al ple de Tortosa, com ja s'havia fet a Tarragona en el mateix sentit.

En aquesta carta afirmen "també se'ns demanava una reunió amb el Col·legi, a la qual Movem Tortosa hi vam assistir escoltant la seua proposta. Passat l'estiu ens vam tornar a posar en contacte amb el Col·legi, i a partir de la seua petició vam registrar la moció a la qual a més s'havien afegit els empresaris i sindicats del territori" recorden.

"El Sr. Enric Roig i el seu grup municipal en cap moment va reunir-se ni contestar la carta del Col·legi de Metges, ja que si hagués estat així la moció s'hauria registrat conjuntament sense cap mena de problema. A més a més, la moció fa dies que està registrada a l'Ajuntament i com ben bé sap el senyor Roig, el mateix dilluns que va fer la roda de premsa, encara era a temps de sumar-se i signar-la conjuntament, però en lloc de fer això va sortir a fer una roda de premsa atacant a Movem Tortosa" lamenten.

"És evident que l'actuació del Sr. Roig el que pretén és crear una polèmica falsa
sobre el registre de la moció per intentar llançar una cortina de fum i desviar l'atenció del paper de la Sra. Roigé i del govern municipal en relació amb el nou hospital: cap membre del govern municipal va voler reunir-se amb el Col·legi de Metges, ja que els hi és incòmode que esta qüestió es debati al Ple de l'Ajuntament atès que els postconvergents han donat suport al projecte d'ampliació en lloc de la construcció d'un nou hospital i han votat
en contra del mateix en reiterades vegades" es reiteren Movem Tortosa.

El grup municipal de Movem a la capital del Baix Ebre ha volgut recordar que la proposta que es debatrà al Parlament sobre el nou Hospital "va ser registrada únicament pel PSC i un cop es va fer pública, ràpidament ens hi vàrem unir igual que va fer la CUP sense cap mena de crítica". "Justament tot el contrari del que el Sr. Roig està fent a Tortosa per intentar amagar el paper de la Sra. Roigé i del PDeCAT en aquesta qüestió", recorden explicant la cronologia de la proposta d'un nou hospital per a les Terres de l'Ebre. "Sobta també que en el seu comunicat, el Sr. Roig, insti només a ERC a canviar de posicionament i no faci referència al paper de la Sra. Roigé i el PDECat, amb qui governa i qui més contrari ha estat a la construcció del nou hospital".
Per acabar Movem Tortosa ha volgut recordar que "a més a més, que en el passat hi ha hagut diverses mocions per
separat sobre el nou hospital a l'Ajuntament deTortosa, tant de Movem Tortosa com del PSC, i que mai hi ha hagut cap problema en debatre-les i votar-les conjuntament. "En este sentit, insistim que és ridícula i absurda la polèmica que vol crear el Sr. Roig i denota un partidisme sense precedents".

Movem Tortosa considera que el Sr. Enric Roig "està desubicat políticament, sent deslleial amb els votants socialistes i d'esquerres de la ciutat en haver pactat amb els postconvergents en lloc de configurar un govern de progrés a la ciutat". Declaracions com les d'ahir ho confirmen segons afirmen des de Movem Tortosa que pensen que es "prefereix atacar a la primera força d'esquerres de Tortosa que defensa un nou hospital, en lloc de fer-ho vers els postconvergents amb qui governa i han combatut el nou hospital, votant en contra de la seua construcció en reiterades ocasions" conclouen en la seua resposta a les declaracions d'ahir per part del PSC Tortosa.