Amposta enceta avui una recreació històrica dedicada a la Guerra del Francès

Tindrà lloc durant el cap de setmana a la zona del Castell i inclourà representacions, mercat d'artesania, tallers infantils, actuacions musicals i conferències

Redacció
13 de juny del 2014
Després de dos anys, la Federació d’Amposta d’Associacions de Veïns presenta enguany la segona Recreació Històrica, que tindrà lloc des d’avui fins al diumenge 15 de juny, dedicada a la Guerra del Francès. Entre representacions de lluites, escaramusses i descàrregues d’artilleria, conferències, música, exposicions i també un mercat d’artesans, es podran conèixer alguns aspectes de com vivien els ampostins de l’any 1814.

Nascut des d’un grup de Tècnics i Voluntaris vinculats a la Federació d’Amposta d’Associacions de Veïns, el ‘Grup de recreació històrica Capital de la Castellania”, el projecte pretén aprofitar un punt com és el castell d’Amposta, pròxim al mar i al riu i vital en moltíssims moments de la Història, i oferir, cada dos anys, la recreació d’un fragment del nostre passat “per a representar estos esdeveniments a totes les ciutats, pobles, terres i aigües: les nostres Terres de l' Ebre trepitjades per moltes civilitzacions”, explica la nota de premsa.

El projecte compta amb un treball en xarxa que permet establir llaços d’unió, com els creats el primer any amb els Cavallers de Llíria. Enguany s’ha pogut traçar conveni amb una de les associacions més prestigiosa d’Espanya i referents del món en l’àmbit, l'Associació Cultural d’Amics del Museu Històric Militar de València, que amb més de quinze anys d’experiència en l’àmbit de les recreacions històriques, acudirà a Amposta després d’haver passat pel setantè aniversari del desembarcament de Normandia a Bayeux (França).

Els actes comencen esta tarde a les 20 hores i seguiran demà dissabte tot el dia, a partir de les 11, i diumenge al matí, també a partir de les 11 hores.