Trens Dignes reclama millores urgents en el transport a l'Ebre

Les millores proposades inclouen la recuperació del tren ràpid Avant Tortosa-Barcelona i un increment en els horaris dels trens

La plataforma Trens Dignes en una manifestació del 2020
La plataforma Trens Dignes en una manifestació del 2020 | Europa Press
Aguaita.cat
27 de setembre del 2021
Actualitzat a les 10:33h
La Plataforma «Trens i transports dignes» reclama millores en el transport ferroviari a les Terres de l'Ebre, demandant la tornada del tren ràpid Avant des de Tortosa fins a Barcelona, un increment en els horaris dels trens, i una planificació eficient pel que respecta a la xarxa de busos al territori.

En un comunicat, la portaveu de la plataforma a Tortosa, Cinta Galiana, assenyala com a "imprescindible" la recuperació del tren ràpid Avant Tortosa-Barcelona, amb aturada al Camp de Tarragona, per tal de facilitar els desplaçaments de la gent de l'Ebre a la resta de Catalunya, del territori espanyol i d’Europa. D'altra banda s'exigeix un increment i millora dels horaris dels trens de rodalies, en horaris raonables que els facin compatible amb les necessitats dels ciutadans. Des de l'organització, es reivindica que la crisi per la pandèmia de la Covid-19, o la baixada d’usuaris provocada per esta "no poden ser ja una excusa per tal de reduir encara més, les ja escasses freqüències al nostre territori ebrenc".

Per últim, la plataforma demana una correcta planificació conjunta del territori envers la comunicació en bus, que s'hauria de coordinar especialment amb l’estació de l’Aldea, on proposen la creació d'una central d’autobusos per tal que els usuaris puguin compaginar els seus desplaçaments amb els trens, i amb l’estació de Mora. "Cal una capil·laritat equilibrada en els transports interns de les nostres terres" manifesten des de l'organització. A banda, volen posar èmfasi en la problemàtica afegida de la despoblació: "si volem evitar que les Terres de l’Ebre continuen amb la diàspora que ens porta a ser la Catalunya buida, cal posar-hi remei amb celeritat. La comunicació i la mobilitat, són aspectes bàsics i cabdals".

Des de Trens Dignes s'exigeix un treball al territori que satisfaci les necessitats reals de la població de l’Ebre, sense haver de dependre constantment del transport privat, tant pel benestar dels ciutadans que allí viuen, però també perquè els que les vulguin visitar o treballar-hi, en tinguen oportunitat. "Si volem unes Terres de l’Ebre i una Catalunya sostenible i amb oportunitats equitatives per totes les seues comarques, cal apostar per uns trens i transports públics  que ens ho permetin", conclouen des de la plataforma.