Tortosa porta el jazz als carrers i escenaris, a les cuines, al museu i a l’Observatori

La XXI Mostra de Jazz tindrà lloc del 30 de juny al 5 de juliol

Redacció
12 de juny del 2014
Jazz d’alt nivell als escenaris –amb artistes com Paquito d’Rivera i Carmen Paris com a caps de cartells- i als carrers de la ciutat. Cuina cajún als plats. Exposicions, activitats a l’Observatori de l’Ebre i al museu... Tortosa ha presentat la XXI Mostra de Jazz, que tindrà lloc del 30 de juny al 5 de juliol, organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa i Acadèmic.

En esta edició la Mostra de Jazz Tortosa comptarà amb un bon nombre d’actuacions musicals, però destacant els concerts centrals de l’esdeveniment, per ordre d’actuació, obrirà de manera oficial la Mostra l’ Acadèmic Big Band, amb la presentació de la Big Band Tortosa (dilluns 30 de juny – Teatre Auditori Felip Perdrell), en el que serà el concert commemoratiu del 25 aniversari d’Acadèmic, empresa creadora de la Mostra de Jazz Tortosa i organitzadora des de la primera edició. També participa un clàssic dintre de la Mostra de Jazz Tortosa, Ignasi Terraza trio, presentant el seu darrer treball Imaginant Miró (dimarts 1 de juliol – Teatre Auditori Felip Pedrell). Este espectacle combina les imatges de l’obra d’esta figura mundial de la pintura, amb la música de Ignasi Terraza. L’espectacle es va inaugurar a la National Galery de Washington i recentment al Museu Reina Sofia de Madrid. L’actuació de mes reconeixement internacional es la de Paquito d’Rivera, presentant el seu espectacle ‘Jazz Meets The Classics’ (dijous 3 de juliol – Teatre Auditori Felip Pedrell), una col·lecció d’obres de compositors clàssics d’Europa i Amèrica. Una cantant amb un gran talent, Carmen París, ens presentarà el seu darrer treball Ejazz con jota (divendres 4 de juliol – Teatre Auditori Felip Pedrell) una obra amb la que fa confluir dos gèneres tant distants com son el jazz amb la jota. Tancarà la XXI Mostra de Jazz Tortosa Soul Machine(dissabte 5 de juliol, Parc Teodor Gonzàlez), amb una actuació plena de soul, funky i....gaudint de la bona música.

L’exposició de Jordi Vidal ‘Salvat pel Rock’N Rolll’, Jazztronomía (Observatori de l’Ebre), La Jazz Fira Disc, Jazz al Museu (activitat que mescla el jazz, la poesia i el vi), son activitats destacables dintre de la XXI Mostra de Jazz Tortosa.

La programació d’enguany es completa amb diverses actuacions dels grups seleccionats dintre de la VIII edició de l'Espai del Jazz Jove dels Països Catalans. L’objectiu del certamen és fomentar la participació a la Mostra de nous solistes o grups de jazz residents als Països Catalans, i una plataforma per promoure artistes poc coneguts.

A més de la presència musical del jazz als carrers i locals de Tortosa, la Mostra comptarà amb la XI edició de les Jornades (Mostra) de Cuina Cajún, una elaborada fusió de plats de la cuina tradicional de les Terres de l’Ebre i de la gastronomia Cajún, que organitza l’associació Platigot.