La CGT denúncia que l’ICAM no atén a Tortosa als treballadors de les Terres de l’Ebre

El sindicat de classe es fa ressó de les queixes reiterades de treballadors de les Terres de l’Ebre

Consultes de l'ICAM a Tarragona
Consultes de l'ICAM a Tarragona | Google Maps
Aguaita.cat
23 de setembre del 2021
Actualitzat el 25 de setembre a les 8:48h
L’ICAM (Institut Català d’Avaluacions Mèdiques) és un organisme autònom que s’encarrega de realitzar les inspeccions per incapacitat permanent a Catalunya. 

El Sindicat CGT declara als mitjans que ha rebut multitud de queixes pel que fa a les revisions efectuades a treballadores de lles Terres de l'Ebre des de l’ICAM, persones afectades de diverses patologies, i inclús dones embarassades, on se'ls hi demana de traslladar-se fins a 200 quilòmetres en viatge d'anada i tornada a Tarragona per a la revisió medica de les seues baixes.

"Primerament estes persones no estan de baixa per gust. Estan malaltes. I segon, aquest procés burocràtic institucional sembla posar en dubte el criteri del facultatiu del sistema sanitari que ha emès la baixa" afirmen els representants sindicals.

"Fa escassos dies hem estat sabedors d'una comunicació via correu electrònic a una treballadora afectada que sol·licitava poder se atesa a la seu territorial de l’ICAM de Tortosa, on ha rebut la següent resposta: 
"A Tortosa no realitzem visites, només a Tarragona." exemplifica el sindicat en un dels casos amb els que els treballadors de la demarcació s'estan trobant.

Dretsdelsusuarisdel’ICAM

D'acord amb la Carta de Drets i Deures d'usuaris de l'ICAM, l’usuari té dret a sol·licitar canvi de centre. Per tant un dret que no se li pot negar a l’usuari, més quan es tracta d’un Institut amb una estructura territorial que té una seu a Tortosa. Tal i com descriuen a la pàgina web de la Generalitat i a les seues pròpies memòries de “responsabilitat social”, amb uns “serveis propers” que segons afirma el sindicat no s'estan complint.