L'erupció del volcà de la Palma sorprèn una parella de rapitencs, de vacances a l'illa

El dissabte tan sols arribar a l'illa ja van notar els tremolors sísmics. Al moment el volcà va explotar i va entrar en erupció.

Aguaita.cat
21 de setembre del 2021
Actualitzat a les 18:15h
La parella rapitenca que es trobava de vacances quan el volcà va explotar I va entrar en erupció
La parella rapitenca que es trobava de vacances quan el volcà va explotar I va entrar en erupció | Joan Pascual ( Cedida)
Aquesta és una història d'unes vacances que tot apuntava que anaven a ser tranquil·les i de relax total a l'illadelaPalma. Fins aquí tot normal. De cop per a una parella de laRàpita, que es disposava a passar una setmana de vacances a l'illa Canària. L'experiència es va transformar en única, en ser sorpresos per l'explosió i posterior erupciódelvolcà de 'CumbreVieja'. "En arribar no podíem ni sospitar que ens agafaria l'erupció d'un volcà", explicar el sr. Joan Pascual, rapitenc d'adopció des de fa dotze anys.

"Vam arribar dissabte amb un avió de Vueling. La sorpresa va ser que ens va agafar tota l'explosió i erupció del volcà" comença a relatar. "Va explotar justament quan estàvem ben a prop. Ens trobàvem a 17 km a la zona sud".

Llavors, continua explicant "Havíem de dirigir-nos a la zona nord i va ser quan va començar a caure la lava". "Ens vam trobar amb les carreteres ja tallades, sense poder passar". "Vam haver de donar la volta", apunta.

Ara, ens explica Joan, "ens trobem a la zona de mar, a Cazacorte que és el municipi, la zona on cau la lava".

"A l'hotel on estem allotjats hi ha molts premsa" diu sorprès i com dins d'una experiència inoblidable. "On ens trobem està tot de periodistes dels informatius d'Atresmedia seguint l'erupció del volcà".

Ara, segons apunta "estem pendents del que passi, ja que diuen que en un parell d'hores ja és possible que la lava caigui al mar" tal com apunten els experts desplaçats a la zona de l'erupció.

"En un primer moment, el dia de l'explosió vam notar com un tremolor del terra sense donar més importància". "En engegar la televisió Canària vam veure de què es tractava, de moviments sísmics relacionats amb el volcà." "Tot seguit va ser quan va explotar el volcà". A L'hotel, ens explica que estaven a la piscina i ja se sentien tremolors. "En això, va venir un home dient: ha explotado!!!", recorda. "Llavors tothom es va dirigir cap a les habitacions a informar-se del que estava passant i veure de més a prop les imatges" Tot i que éren molt a prop per seguir el minut a minut dels fets com mostren les fotografies cedides.
 

Moment en què va explotar el volcà de l'illa de la Palma Foto: Joan Pacual ( Cedida)



"Avui volíem agafar una barca per avisar balenes que és una excursió habitual a l'illa i ens ho han prohibit pel perill de què la lava arribi ja al mar". "Per precaució". "La premsa també volia acostar-se per mar més a prop del volcà per agafar millors imatges i tampoc han pogut".

Sobre si ha sentit temor en Joan diu que en absolut: "en cap moment ens hem sentit en perill, està tot molt controlat". "ProteccióCivil talla carrers i carreteres per evitar que ningú s'arrisque i s'aprope al perill".

"De nit les imatges que veiem són espectaculars i precioses" afirma, veient que és una experiència, dolorosa per als ciutadans, però espectacular de veure i viure en primera persona. "Tot i el mal que està fent a les cases és preciós de veure de nit". "És com un foc artificial constant amb el so d'una mena de tro també constant", descriu.

Joan Pascual amb el volcà de fons Foto: Joan Pacual ( Cedida)


"L'única preocupació que tenim és el viatge de tornada. Si serà factible volar per les restes de la cendra o haurem d'esperar". Estem a l'espera que Vueling ens digui alguna cosa al respecte.
Unes vacances, la d'esta parella rapitenca dignes d'explicar a manera de pel·lícula per resta de la seua vida.