El Govern aporta 850.000 euros per als tractaments de la mosca negra i el mosquit a l'Ebre

La Generalitat ha concedit la subvenció a Copate i preveu que les mesures per frenar aquestes plagues a les Terres de l'Ebre es mantinguin els pròxims anys

El COPATE actuant sobre 400 hectàrees del Delta per combatre les larves de mosquit
El COPATE actuant sobre 400 hectàrees del Delta per combatre les larves de mosquit | Cedida
Aguaita.cat
21 de setembre del 2021
El Govern ha aprovat l'aportació de 850.000 euros al Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (Copate) per finançar els tractaments en contra de les plagues de la mosca negra i el mosquit este any 2021. En els darrers anys, l’impacte causat per les picades de mosquits (entre els quals el conegut mosquit tigre) sobre la població humana en certes àrees de Catalunya ha motivat la necessitat d’adoptar mesures de control contra estes plagues.

El Consell Executiu ha autoritzat el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a concedir una subvenció directa per este import a l'organisme ebrenc que efectua les tasques de prevenció i control. L'acord preveu que les tasques de control dels mosquits des de l'any 2000 i des de 2007 en el cas de la mosca negra es mantindran els pròxims anys "tenint en compte l'evolució" de les poblacions així com "els diversos factors hidrològics, geomorfològics i climàtics que influeixen en el seu desenvolupament".

Per evitar els impactes "social, econòmic i sobre la salut pública", argumenta la Generalitat, "cal continuar impulsant el pla d'actuació per a la prevenció i el control de les plagues de mosquits i mosca negra", a les comarques afectades de l'Ebre, però també al Segre i el Ter.

Segons recorda el Govern, el Copate és l'organisme tècnic "més indicat" per assumir la gestió d'estes actuacions. Així mateix, recorda que el finançament de les seues actuacions per part del Departament d'Acció Climàtica s'enquadra dins de les funcions atribuïdes a la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de dissenyar i dirigir actuacions en matèria de flora i fauna, així com protegir i preservar el medi natural i preservar serveis ecosistèmics que requereixin una protecció especial.