Deltebre sol·licita un informe a la Generalitat per resoldre el contracte de l’aigua potable

Actualment hi ha un contracte vincula l’Ajuntament de Deltebre amb SOREA pel que fa al servei d’aigua potable i clavegueram fins a l’any 2037

Aguaita.cat
14 de setembre del 2021
Actualitzat a les 18:25h
Aigües de Reus denunciarà el frau.
Aigües de Reus denunciarà el frau. | Arxiu
El govern de l’Ajuntament de Deltebre ha presentat en roda de premsa els punts més destacats de la  sessió plenària del mes de setembre. Entre estos, cal posar en relleu la sol·licitud que l’Ajuntament  de Deltebre efectua a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya per tal que  dictamine si procedeix la resolució del contracte, per causes de nul·litat de ple dret, que actualment vincula l’ajuntament amb SOREA pel que fa al servei d’aigua potable i clavegueram fins a l’any 2037. 

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “Deltebre és un municipi amb greuges històrics que  afecten al dia a dia de la ciutadania com és el cas d’una xarxa d’aigua potable que presenta unes pèrdues de rendiment del 70% de la seua capacitat”. Soler ha explicat que l’actual contracte amb  l’empresa finalitza l’any 2037 i no contempla cap inversió per a la millora de la xarxa a càrrec de  l’empresa. En este sentit, Soler ha afegit que “no podem permetre que la ciutadania hagi de sufragar  el cost d’aquestes inversions i que hagi d’assumir les conseqüències de les gestions equivocades en  el passat”. 

En tot cas, Soler ha detallat que l’objectiu principal d’esta actuació, si finalment es pot acabar  resolent el contracte, és que la ciutadania “pugui gaudir d’un millor servei d’aigua potable, amb un major  rendiment i pressió”.  

A banda d’este punt, en el plenari també es debatrà l’aprovació definitiva de les contribucions  especials per a la urbanització del carrer Riu Besós, com també es detallarà el compte general de la  corporació de l’any 2020 el qual contempla l’estabilització de l’endeutament en mínims històrics, amb  una ràtio del 44%, i un romanent de tresoreria que supera els 4.800.000€.